G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.248.339,59

İstanbul’da Filistin’e Destek Eylemi yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da bir grup aktivist, Filistinli esirlere destek amacıyla İsrail Konsolosluğu önünde bir eylem düzenledi. Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi üyelerinin de katıldığı yürüyüş, Levent metro çıkışında başladı. “Emperyalistler yenilecek, direnen Filistin kazanacak” sloganıyla yürüyen grup, uluslararası dayanışma çağrısına destek verdi. Aynı gün, Sultanahmet Meydanı’nda ise “Erdoğan soykırım vanalarını kapat” pankartı açan başka bir grup da toplanarak seslerini duyurdu. Filistin İçin Bin Genç adlı gruptan aktivistler, “Bakü-Ceyhan hattından akan petrol değil kan” sloganıyla protesto yapıp, soykırımın son bulması için taleplerini dile getirdi.

ÇHD’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Filistinli esirlere özgürlük talebiyle gerçekleştirilen eyleme destek verildiği belirtildi. İsrail’in Filistin toprakları üzerindeki işgali ve esirlere yönelik işkenceler kınandı. Grup, işgalci İsrail Konsolosluğu önünde toplanarak dayanışma eylemi gerçekleştirdi. Aynı zamanda, Sultanahmet Meydanı’ndaki mitingde de bir grup aktivist, soykırımı ve işgalci politikaları protesto etti. “Onurlu Filistin halkı adına, siyonistleri bu topraklardan besleyenlerden hesap sormadan ne soykırımın ne işgalin bitmeyeceğini” vurgulayan grup, somut talepleriyle destek mesajı iletti.

Eylemlere katılan gruplar, Filistinli esirlerin özgürlüğü için bir araya geldiklerini ve zulme karşı seslerini yükselttiklerini belirtti. Aktivistler, direnişin çağrısına kulak vererek işgalci politikalara karşı mücadele ettiklerini ifade etti. Basın açıklamalarında, işgale ve soykırıma karşı duruşlarını bir kez daha net bir şekilde ortaya koyduklarını belirten gruplar, Filistin dostlarını somut taleplere destek olmaya çağırdı. Son olarak, Filistin’e dayanışma mesajlarıyla eylemlerini tamamladılar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Filistin’e Destek Eylemi yapıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!