G-QXXHXL9JW0
USD34,19
EURO38,10
CNY4,87
GBP45,83
EURO/USD1,11
BIST9.665,78
Petrol71,88
GR. ALTIN2.896,29
BTC2.181.480,01

İstanbul’da Eğlence Merkezinde Facianın Detayları Ortaya Çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İtfaiye Daire Başkanlığı Avrupa Yakası İtfaiye Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan 5 Nisan 2024 tarihli olay raporu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmiştir. Rapor, eğlence mekanında yaşanan olayın detaylarını içermektedir. Raporda, mal kabul bölümünde yoğun duman ve alevli yanma olduğu, elektrik panolarında patlama meydana geldiği belirtilmektedir.

Olay yerine ulaşıldıktan sonra ekiplerin mal kabul girişi, otopark girişi üst bölümündeki ofis penceresi ve yan kısımdaki muhasebe ofisinden içeriye girerek yangına müdahale ettiği ve yangını söndürdüğü ifade edilmektedir. Özellikle mal kabul bölümündeki kurtarma çalışmalarına ağırlık verildiği raporda yer almaktadır.

Raporda ayrıca, yangının söndürülmesinin ardından yapılan incelemelerde yaklaşık 15 metre mesafede ağır tahribat ve deformasyonun olduğu belirtilmektedir. Elektrikli kaynak makinesi, elektrikli metal kesme motoru ve sanayi tipi oksijen tüplerinin bulunduğu detayların da raporda yer aldığı aktarılmıştır.

İşletmenin güvenlik kameralarının incelenmesi sonucunda, yangının 2 Nisan 2024 tarihinde saat 12.44’te başladığı tespit edilmiştir. Yangının elektrikli kaynak makinesinden çıkan kıvılcımların yanıcı malzemeleri tutuşturmasıyla başladığı ve hızla yayıldığı belirtilmektedir. Çalışanların yangın söndürme cihazlarıyla müdahale etmeye çalıştığı ancak yangının kontrol altına alınamadığı raporda yer almaktadır.

Raporda, işyerinde acil durum aydınlatmaları ve yönlendirme levhalarının olmadığı, sprinkler sistemi ve yangın dolaplarının çalışmadığı tespit edilmiştir. Yangın sonrasında hareketsiz durumda bulunan kişilerin sağlık ekiplerine teslim edildiği de raporda belirtilmiştir.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından incelemeye alınan rapor, olayın detaylarını ve yangının nasıl başladığını açıklığa kavuşturmayı amaçlamaktadır. Eğlence mekanındaki yangın olayı, güvenlik tedbirlerinin önemi üzerine bir kez daha dikkat çekmiştir. Yangının meydana geldiği tarihte ve saatte yaşananların ayrıntılı şekilde incelenerek benzer olayların önüne geçilmesi hedeflenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Eğlence Merkezinde Facianın Detayları Ortaya Çıktı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!