G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO38,03
CNY4,84
GBP45,56
EURO/USD1,11
BIST9.895,14
Petrol73,64
GR. ALTIN2.880,54
BTC2.165.343,98

İstanbul’da Deprem Korkusu: “Kapıdaki Büyük Tehlike”!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da beklenen büyük deprem artık “kapıda olan” bir gerçek haline gelmiştir. Özdemir Araştırma Şirketi tarafından yapılan büyük çaplı bir anket çalışmasında, İstanbulluların en büyük korkusunun deprem olduğu ve bu doğrultuda hazırlıklı olmaya çalıştıkları ortaya çıkmıştır. 2019 yılındaki seçim vaatlerinin tutulmaması ve kentsel dönüşümün sürekli gündemde olması, depremin öneminin arttığını göstermektedir.

Özdemir Araştırma Şirketi, İstanbul genelinde 10-25 Mart tarihleri arasında 408 bin 79 kişiyle telefonla görüşerek bir anket gerçekleştirmiştir. Araştırma sonuçlarına göre, İstanbulluların %83,7’si beklenen büyük İstanbul depremi için yeterli hazırlık yapılmadığını düşünmektedir. Katılımcıların %38,6’sı deprem tatbikatlarına katılmış, %27,2’si deprem çantası bulundurmuş ve %45,1’i deprem toplanma alanlarını bilmektedir. Anket sonuçları, İstanbulluların depremi en büyük korku olarak gördüğünü ve kendi imkanlarıyla hazırlık yapmaya çalıştıklarını ortaya koymaktadır.

Özdemir Araştırma Şirketi’nin sosyal medya hesabından paylaşılan Büyük İstanbul Depremi Anketi sonuçları, İstanbulluların depreme karşı duydukları endişeyi ve alınması gereken önlemleri gözler önüne sermektedir. Özellikle depreme hazırlıklı olmayan kişilerin oranının yüksek olması, şehirde ciddi bir riskin bulunduğunu göstermektedir. İstanbulluların depreme karşı daha bilinçli ve hazırlıklı olmaları için gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir.

Sonuç olarak, İstanbul’da beklenen büyük deprem konusunda halkın endişeli olduğu ve buna karşı hazırlıklı olmaya çalıştığı belirlenmiştir. Özellikle deprem tatbikatlarına katılmak, deprem çantası bulundurmak ve deprem toplanma alanlarını bilmek gibi adımların atılması gerekmektedir. İstanbul’un büyük bir deprem riski altında olduğu gerçeği, halkın bu konuda duyarlı olmasını ve gerekli tedbirleri almasını zorunlu kılmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Deprem Korkusu: “Kapıdaki Büyük Tehlike”!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!