G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.136.885,94

İstanbul’da Bu Hafta Sanat Dolu Etkinlikler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni haftaya girerken İstanbul’da sanatseverleri heyecanlandıran birbirinden farklı etkinlikler sıraya girdi. Şehir genelinde düzenlenecek konserler, sergiler, tiyatro gösterileri ve performanslar yerli ve yabancı sanatçıları ağırlayacak.

İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda (İDT), 12 Mayıs tarihine kadar “Suçsuzlar Çağı Suçlular Çağı”, “Babamın Kelimeleriyle”, “Oyuncu” (Ben-Feuerbach), “Bir Ruhun Hikayesi”, “Meraklısı için Öyle Bir Hikaye”, “Bence Katil Öldürdü” gibi oyunlar sanatseverlerle buluşacak. Ayrıca İDT sahnelerinde “Küçük Korku Dükkanı” müzikali ve “Çöp Canavarı” çocuk oyunu da sahnelenecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları’nda da 9-12 Mayıs tarihleri arasında “Kedi”, “Şafakta Buluş Benimle”, “Hayvanat Bahçesi Öyküsü”, “Yarın ya da Yarın”, “İkinci Perdenin Başı”, “Diktat”, “Biri, Hiçbiri, Binlercesi” ve “İkinci Perdenin Başı” oyunları seyircilerle buluşacak.

Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) “Hayrola Karyola” ve “Bella Figura”, Zeytinburnu Kültür Sanat’ta “Çalışkan Karıncalar” gibi oyunlar izleyicilerle buluşacak. Zorlu PSM’de “Kel Diva”, “Balina” ve “Toz” oyunları, Maximum Uniq Hall’de ise “Saatleri Ayarlama Enstitüsü”, “Şakşakçılar” ve “Kel Diva” gibi oyunlar seyircilerle buluşacak.

Haftanın konserleri arasında AKM’de Levent Yüksel’in “30. Yıl Senfonik Konseri” ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin “Stabat Mater” konseri yer alıyor. AKM’de 10 Mayıs’ta “İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası DenizBank Konserleri Gala Konseri”, 11 Mayıs’ta ise “Les Femmes En Pantolon” konserleri gerçekleşecek. Zorlu PSM’de “Üç Yıldız, Bir Prömiyer” konseri, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda ise “Henri Texier Trio”, “CRR Türk Müziği Topluluğu” ve “Gabor Tarkövi” konserleri İstanbullularla buluşacak.

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın katkılarıyla Sultanahmet’teki Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde 22 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilecek olan “Gılaf-ı Reyya: Osmanlı’dan Günümüze Koku Şişeleri” sergisi, dikkat çekiyor. İş Sanat Kibele Sanat Galerisi’ndeki “Yazan-Çizen Latif Demirci” sergisi, sanatçının eserlerini ve çizgi karakterlerin maceralarını ziyaretçilere sunuyor. Macaristan Ulusal Film Enstitüsü’nün hazırladığı ve Macar sinemasının 120 yılını anlatan “Geniş Açı” sergisi ise Macar Kültür Merkezi’nde görülebilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Bu Hafta Sanat Dolu Etkinlikler!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!