G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,11
CNY4,85
GBP45,75
EURO/USD1,12
BIST10.029,73
Petrol74,22
GR. ALTIN2.904,29
BTC2.162.038,98

İstanbul’da Barajlar Kuraklığa Girdi, “Suyu Tasarruflu Kullanalım”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son yıllarda İstanbul, kurak bir dönem geçirmektedir. Yüksek sıcaklıkların yaşandığı bir yılda, barajlardaki su seviyesi alarm vermektedir. Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, 24 Mart’ta yapılan ölçümlerde barajlardaki toplam su miktarı 757 milyon 648 bin metreküp olarak belirlenmiş ve aktif kullanılabilir su miktarı ise 568 milyon 691 bin metreküp olarak tespit edilmiştir.

Kentte içme ve kullanma suyu sağlanmasında önemli rol oynayan barajlarda toplam doluluk oranı %47,79, aktif doluluk oranı ise %40,72 olarak açıklanmıştır. ASKİ’nin 2 milyon 587 bin 583 abonesine 24 Mart’ta 1 milyon 482 bin 826 metre küp su verildiği, aynı gün barajlara gelen su miktarının ise 2 milyon 128 bin 172 metreküp olduğu belirtilmiştir. Günlük kişi başı su tüketiminin ortalama 200 litre civarında olduğu ve yaz aylarında bu miktarın arttığı vurgulanmıştır.

ASKİ yetkilileri, su kaynaklarının sınırlı olduğunu vurgulayarak vatandaşlara suyun tasarruflu kullanılması çağrısında bulunmuşlardır. Barajlardaki su seviyesi ve tüketim göz önünde bulundurulduğunda Ankara’da yakın dönemde su sıkıntısı yaşanmayacağı belirtilmiş ancak mart ve nisan aylarında beklenen yağış seviyelerinin düşük olması durumunda su baskısının hissedilebileceği uyarısında bulunulmuştur.

Özellikle kurak bölgeler için su kaynaklarının yönetimi büyük önem taşımaktadır. Suyun sürdürülebilir bir şekilde kullanılması ve israf edilmemesi, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakabilmek adına gereklidir. Ankara’da yaşanan su sıkıntısının önüne geçmek için vatandaşların suyun kullanımında dikkatli olmaları ve tasarruf sağlamaları gerekmektedir. Su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir biçimde kullanılması için herkesin sorumluluk alması önemlidir.

En son yapılan açıklamalara göre, Ankara’da su sıkıntısının bir krize dönüşmemesi için gerekli tedbirlerin alınması ve vatandaşların bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Su tüketiminin kontrol altında tutulması ve suyun verimli kullanılması, gelecekte oluşabilecek su problemlerine karşı önlem alınmasını sağlayacaktır. Bu nedenle, su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir kullanımı için her bireyin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Barajlar Kuraklığa Girdi, “Suyu Tasarruflu Kullanalım”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!