G-QXXHXL9JW0
USD34,22
EURO37,48
CNY4,83
GBP44,80
EURO/USD1,09
BIST9.132,30
Petrol76,84
GR. ALTIN2.870,06
BTC2.095.294,41

İstanbul’da 1 milyon yabancı bulunuyor, Bakanlık açıkladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul İl Göç İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, şehirdeki yabancıların sayısının son verilere göre 1 milyon 87 bin 17 olduğu belirtildi. Bu rakamın içinde 530 bin 612 Suriyeli mülteci, 3 bin 252 uluslararası koruma altındaki yabancı ve 553 bin 153 ise ikamet izniyle Türkiye’de bulunan yabancılar bulunuyor.

Açıklamada, son dönemde İstanbul’da yaşayan yabancıların sayısına ilişkin spekülatif ve gerçek dışı bilgilerin dolaştığına dikkat çekilerek, bu tür paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, yabancıların topluma entegrasyonu ve haklarının korunması konusunda çalışmaların sürdüğü belirtildi.

İstanbul’un kültürel çeşitliliğini zenginleştiren ve farklı kimliklere ev sahipliği yapan bir şehir olduğu vurgulanan açıklamada, yabancıların insan haklarına saygı gösterilerek yaşamlarını sürdürmelerinin önemine değinildi. Ayrıca, Covid-19 pandemisi döneminde yabancılara yönelik sağlık hizmetlerinin aksamadan devam ettiği ve bu konuda gerekli önlemlerin alındığı bilgisi de paylaşıldı.

İstanbul’da yaşayan yabancıların çeşitli sektörlerde istihdam edildiği ve ekonomiye katkı sağladığı da açıklamada yer aldı. Şehirdeki yabancı nüfusun korunması ve haklarının gözetilmesi için çalışmaların devam ettiği belirtildi. Bu kapsamda, yabancıların kayıt altına alınması, sağlık hizmetlerine erişimlerinin sağlanması ve dil eğitimi gibi konularda destek hizmetlerinin sürdürüldüğü bilgisine de yer verildi.

Son olarak, İstanbul İl Göç İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, şehirdeki yabancıların topluma entegrasyonu ve yaşamlarını sürdürmeleri konusunda destek olunması ve ayrımcılığa karşı mücadele edilmesi gerektiği vurgulandı. Yabancıların hukuki haklarına saygı gösterilmesi ve insan onuruna yakışır bir yaşam sürmelerinin temin edilmesi için tüm kurumların üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da 1 milyon yabancı bulunuyor, Bakanlık açıkladı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!