G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,08
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.135.661,41

İstanbul’da 1 Mayıs kutlamaları şiddetle başladı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü için Taksim’de gerilimli bir gün yaşandı. Sendika, STK ve siyasi partiler ile hükümet yetkilileri arasındaki Taksim girişi konusundaki tartışmalar bugün sabah sona erdi. Saraçhane’de toplanan STK, sendika ve partiler, Taksim’e doğru yürüme kararı aldı. Ancak bir grup anarşist, polis ekiplerini sopalar ve yumruklarla saldırmaya başladı. Polisler, kalkanlarını kullanarak kendilerini korumaya çalıştı.

Göstericilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale eden polis ekipleri, alandan göstericileri uzaklaştırdı. Taksim’in 1 Mayıs kutlamalarına yasak getirilmesi sonrasında AYM’nin kararının ardından sendika, STK ve siyasi partiler Taksim’de kutlama yapma kararı almıştı. Ancak İstanbul Valiliği, kutlamaların farklı alanlarda yapılması gerektiğini belirtti.

CHP, DİSK ve KESK sabah saatlerinde Saraçhane’de bir araya geldi. CHP, Taksim’e yürünmeyeceğini ve kutlamaların Saraçhane’de gerçekleştirileceğini açıkladı. Ancak anarşist gruplar, polisleri yolu kapatmaya başlaması üzerine saldırıya geçti. Polis ekipleri, anarşistlerin saldırısına karşılık vermedi.

Taksim’de gerçekleşen olaylar büyük bir güvenlik önlemi alınarak kontrol altına alındı. Taksim’e giriş çıkışlar kapatıldı ve alan boşaltıldı. Olaylar sırasında herhangi bir ciddi yaralanma veya ölüm yaşanmadı. Ancak tansiyon yüksek seyretti ve gerilim anlar yaşandı. Taksim’de 1 Mayıs’ın yasak olması nedeniyle kutlamaların farklı bölgelerde gerçekleştirilmesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da 1 Mayıs kutlamaları şiddetle başladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!