G-QXXHXL9JW0
USD34,17
EURO38,14
CNY4,87
GBP45,77
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,64
GR. ALTIN2.918,17
BTC2.262.402,79

İstanbul Taksicilerine Cezalar Yağdı: Toplamda 39 Bin 155 TL Ceza Kesildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Taksim Meydanı’nda taksicilere yönelik denetim gerçekleştirdi. Denetimler kapsamında araçlar durdurularak taksi şoförlerinin belgeleri incelendi. Şoförlerin emniyet kemeri takıp takmadığı, taksimetre açıp açmadığı ve yolcu alıp almadığı gibi konularda kontroller yapıldı.

Yapılan denetimlerde 5 araç, kayıtsız şoför bulundurma ve müşteriye fahiş fiyat verme durumlarından dolayı trafikten men edildi. Men edilen araçlar çekici yardımıyla otoparka taşındı. Ayrıca 2 araca da taksimetre açmamaktan ceza işlemi uygulandı. Toplamda 39 bin 155 lira para cezası kesilen sürücülere, denetimler sonucunda ceza uygulandı.

İHA kaynağından alınan bilgilere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde taksicilere yönelik sıkı bir kontrol uygulandı. Taksicilerin belgelerinin kontrol edilmesinin yanı sıra taksimetreler de incelendi. Şoförlerin taksimetre açıp açmadığı, yolcuları seçip seçmedikleri ve emniyet kemeri takıp takmadıkları konularında titiz bir denetim gerçekleştirildi.

Taksim Meydanı’nda gerçekleştirilen denetimlerde, taksicilerin kural ihlalleri tespit edildi. Kayıtsız şoför bulundurma ve müşteriden yüksek ücret talep etme gibi suçlar nedeniyle 5 araç trafikten men edildi. Ayrıca taksimetre açmayan 2 araca da ceza kesildi. Toplamda 39 bin 155 lira tutarında para cezası uygulanarak sürücülere cezai işlem uygulandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin gerçekleştirdiği denetimlerin ardından, taksicilere yönelik kural ihlalleri ve ceza alınan araçlar ile ilgili bilgiler İHA kaynağından paylaşıldı. Denetimlerde sürücülere kesilen cezaların toplam tutarı olan 39 bin 155 lira, tespit edilen kural ihlallerine göre belirlendi. Trafik ekiplerinin yaptığı denetimler ile taksi şoförlerinin daha dikkatli ve kurallara uygun şekilde hareket etmeleri amaçlanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul Taksicilerine Cezalar Yağdı: Toplamda 39 Bin 155 TL Ceza Kesildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!