G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,07
CNY4,82
GBP45,31
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,62
GR. ALTIN2.834,71
BTC2.145.194,06

İstanbul Seçimlerinde Yabancı Uyruklu Seçmenlerin Listesi Açıklandı: Nüfustan Fazla!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlk sırayı 57 bin 995 kişiyle Suriye alırken, onu 26 bin 776 kişiyle Irak, 21 bin 489 kişiyle Afganistan ve 20 bin 363 kişiyle İran izliyor. Listede Türkmenistan, Rusya, Ukrayna ve Çin gibi ülkeler de yer alıyor. Özellikle Suriye uyruklu seçmenlerin sayısının diğer ülkelere göre oldukça fazla olması dikkat çekiyor.

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Türkiye genelinde 57 bin 981 yabancı uyruklu seçmen oy kullandı. Bu seçmenler arasında Suriye uyruklu 26 bin 928 kişi, Irak uyruklu 8 bin 445 kişi ve Afganistan uyruklu 7 bin 668 kişi bulunuyordu.

Yabancı uyruklu seçmenler, Türkiye’deki yerel seçimlerde oy kullanabilmek için öncelikle Türk vatandaşları gibi belli bazı kriterleri sağlamak zorundalar. Ancak yabancı uyruklu seçmenler, genellikle kendi ülkelerindeki Türk konsoloslukları aracılığıyla seçmen kaydı yapabiliyorlar.

Öte yandan 31 Mart yerel seçimleri için yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarına da seçme hakkı tanınmıştı. Seçim sürecinde birçok yurt dışı seçmen sandığa giderek oy kullandı. Bu seçmenler arasında Almanya, Hollanda, Fransa, İngiltere, Avustralya ve Kanada gibi ülkelerde yaşayan Türk vatandaşları da bulunuyordu.

Yabancı uyruklu seçmen sayısının artması, Türkiye siyasetindeki çeşitliliği ve demokratik süreci daha da zenginleştireceği düşünülüyor. Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde yabancı uyruklu seçmenlerin etkisi önemli olabilir. Seçim sonuçlarına doğrudan etki eden bu seçmen grubu, adayların ve partilerin seçim kampanyalarında da dikkate aldıkları bir kesim olarak öne çıkıyor.

Yabancı uyruklu seçmenlerin sayısının artmasıyla birlikte Türkiye’deki demokratik süreç daha da güçlenecek gibi görünüyor. Yabancı uyruklu seçmenler, Türk siyasetindeki çeşitliliği artırarak demokratik süreci daha da zenginleştirecek gibi gözüküyor. Özellikle İstanbul’da bu seçmenlerin etkisinin büyük olacağı düşünülüyor ve bu seçmen grubunun seçim sonuçlarına doğrudan etkisi olabileceği belirtiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul Seçimlerinde Yabancı Uyruklu Seçmenlerin Listesi Açıklandı: Nüfustan Fazla!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!