G-QXXHXL9JW0
USD34,00
EURO38,05
CNY4,81
GBP45,26
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,83
GR. ALTIN2.827,59
BTC2.149.708,90

İstanbul Beşiktaş’taki Yangında Bilirkişi İhmalleri Belirledi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Beşiktaş’taki gece kulübünde çıkan yangın ile ilgili yapılan ön bilirkişi raporunda, yangın çıkış kapısının kapalı olduğu ve yangın söndürme sisteminin çalışmadığı tespit edildi. Bu ihmaller sonucunda 2 Nisan 2024 tarihinde meydana gelen yangında 29 kişi hayatını kaybetti. Gayrettepe’de bulunan Masquerade isimli gece kulübünde çıkan yangınla ilgili soruşturma kapsamında 11 şüpheli gözaltına alındı ve bu şüphelilerden 2’si serbest bırakılırken, 9’u “Taksirle ölüme neden olma” suçundan tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tutuklamaya sevk yazısında, olay sonrasında gerçekleştirilen keşifler ve incelemeler neticesinde şüphelilerin kusurlu olduğu belirtildi. Şirket ortakları, mesul müdürler ve tadilat işlerinden sorumlu olan kişiler sıralandı. Soruşturmada, şüphelilerin üzerlerine düşen yükümlülükleri yerine getirmedikleri ve bunun sonucunda ölümlere sebep oldukları ortaya çıktı.

Ön bilirkişi raporuna göre, olay yerinde yapılan incelemelerde kamera görüntülerinden yanıcı malzemelerin depolandığı, yangın çıkış kapılarının kapalı olduğu ve yangın söndürme sisteminin çalışmadığı tespit edildi. Ayrıca, tadilat işlerinde çalışan işçilerin patronlarının da ihmali olduğu belirtildi. Savcılık, şüphelilerin tutuklanmasını talep ederken, toplumda infial yaratma ihtimali ve delillerin tam olarak toplanmamış olması da dikkate alındı.

Belediye görevlileri hakkında da soruşturma başlatılacağı bilgisi verildi. İşyerinin ruhsatlandırılması, çalışma izni ve denetim süreçleri incelenirken, ilgili kamu görevlileri ve belediye görevlileri hakkında da yasal işlem başlatılacağı belirtildi. Bu trajik olay sonucunda hayatını kaybeden 29 kişinin aileleri ve yakın çevresi için adalete gerekenin yapılması talep edilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul Beşiktaş’taki Yangında Bilirkişi İhmalleri Belirledi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!