G-QXXHXL9JW0
USD34,14
EURO38,08
CNY4,85
GBP45,71
EURO/USD1,11
BIST10.021,22
Petrol74,48
GR. ALTIN2.885,38
BTC2.179.985,91

İstanbul Adalet Sarayı’nda Şehit Savcı Kiraz İçin Tören Düzenlendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Terör örgütü DHKP/C üyeleri tarafından 31 Mart 2015 tarihinde İstanbul’un Çağlayan semtinde bulunan İstanbul Adalet Sarayı’nda görevli savcı Mehmet Selim Kiraz makam odasında şehit edildi. Kiraz için kabri başında düzenlenen törene, şehit savcının yakınlarıyla birlikte Adalet Bakan Yardımcısı Niyazi Acar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Koç, İstanbul Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun ve birçok hakim ile savcı da katıldı. Törende Kiraz için Kur’an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Daha sonra ziyaretçiler, şehit savcının babası Hakkı Kiraz ve annesi Saadet Kiraz ile yakından ilgilendi ve onlarla sohbet etti. Törende duygusal anlar yaşandı ve Kiraz’a olan saygı ve özlem bir kez daha dile getirildi. Şehidin ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulunuldu.

Şehit Savcı Kiraz, terör örgütü DHKP/C’nin hedefi haline gelmiş ve 31 Mart 2015 tarihinde yaşanan olay sonucunda hayatını kaybetmişti. Olay, Türkiye’de adaletin sağlanması ve terörist mücadelesinde devletin kararlılığını bir kez daha ortaya koymuştu. Kiraz’ın vefatı, tüm Türkiye’de büyük bir üzüntü yaratmış ve adalet sistemi içerisinde çalışanların güvenliği konusunda endişeleri artırmıştı.

Adalet Sarayı’nda gerçekleşen bu menfur saldırı, ülkenin huzurunu ve güvenliğini hedef alan terör örgütlerine karşı verilen mücadeleyi bir kez daha gündeme getirmişti. Törende yapılan konuşmalarda, Türk adalet sisteminin güçlü ve kararlı duruşu vurgulanmış ve terör örgütlerine karşı mücadelenin süreceği ifade edilmişti. Kiraz’ın adı, hukuk camiasında ve Türk toplumunda bir kahraman olarak anılmaya devam edecekti.

Şehit savcı Mehmet Selim Kiraz’ın kabri başında düzenlenen anma töreni, adaletin simgesi ve terörizme karşı verilen mücadelenin bir göstergesi olarak tarihe geçmişti. Kiraz’ın ailesine ve sevenlerine destek mesajları iletilirken, onun vatan için verdiği mücadelenin unutulmayacağı ve adaletin her şartta sağlanacağı vurgulanmıştı. Kiraz’ın vefatı, Türkiye’nin terörle mücadelesinde bir dönüm noktası olmuş ve adaletin ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlaşılmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul Adalet Sarayı’nda Şehit Savcı Kiraz İçin Tören Düzenlendi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!