G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,12
CNY4,84
GBP45,47
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,27
GR. ALTIN2.884,40
BTC2.196.933,43

İsrailliler Gazze Şeridi’nde protesto etti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazze Şeridi’nde gerçekleşen ateşkes ve esir takası anlaşması, İsrail’de halkın sokağa dökülmesine neden oldu. Gazze’ye yönelik saldırılar sonucunda binlerce Filistinli hayatını kaybederken, Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail’in ‘soykırım’ suçlamasıyla yargılanması gündeme geldi. İsrailliler, Gazze Şeridi’nde esirlerin geri getirilmesi için hükümete baskı yaparak protesto gösterileri düzenledi. Başbakan Binyamin Netanyahu’nun istifasını talep eden binlerce hükümet karşıtı protestocu, Tel Aviv’den başlayarak ülke genelinde gösteriler gerçekleştirdi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırılarda çocuk ve kadınların da aralarında bulunduğu binlerce Filistinli hayatını kaybetti. Bu durum karşısında İsrail, Uluslararası Adalet Divanı’nda ‘soykırım’ suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. Gazze’de yaşanan insani felaket ve yıkım, İsrail’de halk arasında tepkilere neden oldu.

İsrail’de her hafta cumartesi günleri düzenlenen protestolar, bu sefer esirlerin geri getirilmesi için anlaşma imzalanmasını talep etti. Netanyahu hükümetinin istifasını ve erken seçimi talep eden binlerce kişi, Tel Aviv, Hayfa, Birüssebi ve Batı Kudüs gibi farklı şehirlerde gösterilere katıldı. Netanyahu’nun konutunun bulunduğu Kayserya kenti de protestoların merkezi haline geldi.

Protestolar sırasında İsrail bayrakları taşıyan binlerce gösterici, Netanyahu aleyhinde sloganlar attı ve hükümeti eleştiren pankartlar taşıdı. Gazze Şeridi’ndeki İsrailli esirlerin yakınları da Savunma Bakanlığı’nın önünde bir araya gelerek hükümete eleştirilerde bulundu. Göstericiler, Netanyahu’nun istifasını talep ederken, esirlerin bir an önce serbest bırakılmasını istediler. Göstericiler, hükümete baskı yapmak amacıyla kentin sokaklarında yürüyüş yaptı.

İsrail polisinin müdahalesine rağmen gösteriler devam etti. Ayalon Otoyolu’na ilerlemek isteyen protestoculara atlı birliklerle müdahale edildi. Göstericiler, hükümette görev alan bazı isimleri suçlayarak sloganlar attılar. Netanyahu’nun evinin bulunduğu Hayfa kentinde binlerce hükümet karşıtı protestocu bir araya geldi ve hükümetin istifasını talep etti. Batı Kudüs’te de benzer taleplerle yürüyüş yapıldı.

İsrail’de yaşanan bu gelişmeler sonucunda hükümetin istifası ve Gazze Şeridi’ndeki esirlerin geri getirilmesi için anlaşma imzalanması talepleri artarak devam etti. İsrailliler, hükümete baskı yapmak amacıyla ülke genelinde gösterilere devam etmeye kararlı görünüyor. Protestoların sonuçları merakla beklenirken, İsrail’de siyasi gündem giderek karmaşık bir hal almaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrailliler Gazze Şeridi’nde protesto etti!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!