G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,85
CNY4,80
GBP44,94
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,83
GR. ALTIN2.821,42
BTC1.981.130,74

İsrailli Sivil Gaspçılar, Filistinlilere Ait Yapılara Büyük Zarar Verdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

El-Halil kentine bağlı Terkumiya beldesinde israilli sivil gaspçılar, Filistinli çiftçilere ait tarım arazilerinde büyük zararlar bıraktı. İsrail ordusunun Terkumiya kontrol noktası yakınında üç İsrail polisine ateş açılması sonucu bölgeyi kapatmasıyla birlikte, Filistinliler evlerine döndüklerinde büyük bir yıkımla karşılaştılar. İsrailli yerleşimciler tarafından tahrip edilen ve yıkılan yapılar, tarım arazilerinde büyük bir mağduriyete sebep oldu.

Filistinli Muhammed Tanina, evinde, üzüm bağlarında ve su deposunda ciddi zararlar olduğunu belirtti. İsrailli yerleşimcilerin, bölgenin kapatılmasından faydalanarak yıkımları gerçekleştirdiğini ifade eden Tanina, Tahrip edilen yapıların Terkumiya Belediyesi tarafından ruhsatlı olduğunu ve bu bölgelere su ile elektrik hizmetlerinin ulaştığını söyledi. İşgal güçlerinin, Filistinli çiftçilerin tarım arazilerine erişimini sürekli olarak zorlaştırdığını dile getirdi.

Yahudi yerleşim birimlerinden Adora ve Tilem’de yaşayan İsrailli yerleşimcilerin, Terkumiya’nın doğusunda gasbedilmiş Filistin toprakları üzerine inşa edilen bölgelerden gelerek, saldırıları gerçekleştirdiği belirtildi. Çiftçilere ait evlere, bağlara ve su deposuna zarar veren gaspçılar, büyük bir kargaşa ve yıkım oluşturdu.

Filistinlilerin yaşadığı bu mağduriyet, bölgedeki sorunların nasıl derinleştiğini ve barış sürecine ne kadar zarar verdiğini gözler önüne seriyor. İsrail güçlerinin, Filistinlilere ait mülklere ve arazilere yönelik saldırılarının sona ermesi ve barışçıl çözümlere odaklanılması gerekmektedir. Uluslararası toplumun da bu tür ihlaller karşısında sessiz kalmamalı ve insan haklarına saygı gösterilmelidir. Filistinlilerin toprağına ve yaşamlarına yönelik yapılan saldırılar, adil ve sürdürülebilir bir barışın önündeki en büyük engellerden biridir. Bu tür olaylar, taraflar arasında ayrılığı daha da kökleştirerek, barışın sağlanmasını zorlaştırmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrailli Sivil Gaspçılar, Filistinlilere Ait Yapılara Büyük Zarar Verdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!