G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,84
CNY4,79
GBP44,94
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,69
GR. ALTIN2.821,35
BTC1.972.399,65

İsrailli Bakan: “Gazze’yi İşgal Ederek Göçü Teşvik Etmemiz Lazım”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusu, 7 Ekim’den bu yana Gazze’de saldırılarını sürdürüyor. Ateşkes çağrılarına kulaklarını tıkayan ve Gaza’ya yönelik hava ve kara saldırılarını arttıran Netanyahu hükümetinden skandal açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bu açıklamalardan biri de İsrailli aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’e ait. Ben-Gvir, Hamas’la ateşkes ve esir takası anlaşması yapmak yerine Gazze topraklarını işgal ederek göçü teşvik etmeleri gerektiğini savundu.

Ben-Gvir, İsrail’deki Maarif gazetesine yaptığı açıklamada, Hamas’la masaya oturmanın bir hata ve felaket olacağını belirtirken, Gazze’deki İsrailli esirlerin geri alınması için “askeri çabaların arttırılması” gerektiğini vurguladı. Hamas’ı güçsüzleştirdiklerini iddia eden Ben-Gvir, Netanyahu’nun Hamas’la ateşkes ve esir takası anlaşmasını kabul etmesinin büyük bir hata olacağını savundu.

Ben-Gvir, Gazze’den yakıtın kesilmesi gerektiğini uzun süredir dile getirdiğini belirterek, böyle bir durumda Hamas’ın iki hafta içinde teslim olacağını iddia etti. Aynı zamanda, Gazze topraklarını işgal ederek ve göçü teşvik ederek zafer elde edebileceklerine inandığını ifade etti. Bu taktiğin daha önce de denendiğini ve başarılı olduğunu savunan Ben-Gvir, bu yöntemle Gazze’yi işgal etmenin ve Hamas’a bedel ödetmenin doğru olduğunu düşündüğünü belirtti.

Ben-Gvir’in açıklamaları, İsrail’deki siyasi çalkantıları da beraberinde getirdi. Netanyahu hükümeti içindeki tartışmaların artmasına neden olarak, Hamas ile yapılacak muhtemel bir ateşkes anlaşmasına ilişkin belirsizlikler ortaya çıktı. Ben-Gvir’in sözleri, İsrail’in Gazze’ye yönelik politikalarının nasıl şekilleneceği konusunda da ipuçları veriyor.

Sonuç olarak, Itamar Ben-Gvir’in Hamas ile ateşkes yerine Gazze’yi işgal ederek göçü teşvik etme önerisi gündemdeki tartışmaları alevlendirdi. İsrail’in Güvenlik Bakanı’nın bu tür radikal önerileri, bölgedeki gerginliği artırabilir ve uluslararası camiayı endişelendirebilir. Netanyahu hükümeti, Nasrallah’ın bu yöndeki açıklamalarına nasıl yanıt vereceği konusunda kamuoyuna açıklama yapmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrailli Bakan: “Gazze’yi İşgal Ederek Göçü Teşvik Etmemiz Lazım”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!