G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.159.710,54

İsrail’in UNRWA Okuluna Saldırısı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusu, Nusayrat Mülteci Kampı’ndaki Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’na ait bir okula saldırı düzenledi. Bu saldırıda, çocukların da bulunduğu 14 kişi hayatını kaybetti. Saldırıyı gerçekleştiren İsrail savaş uçakları, El-Cauni Okulu’na yönelik hava saldırısı gerçekleştirdi. Okul, yerinden edilen 5 binden fazla sivilin sığındığı bir merkez olarak kullanılıyordu. Bu saldırı, İsrail’in Nusayrat Mülteci Kampı’nda son zamanlarda gerçekleştirdiği 18’den fazla okul ve barınma merkezi saldırısından sadece biri. Bu durum, dünyaya Gazze’deki sivillere yapılan zulmü gösteriyor.

İsrail’in Gazze’deki saldırılarına tepki gösterenler, bu tür suçlara karşı seslerini yükseltmeye devam ediyor. Sadece bu saldırıda değil, daha önce de benzer olaylar yaşanmıştı. El-Cauni Okulu daha önce de benzer saldırılara maruz kalmış ve 5. kez hedef alınmıştı. Bu seferki saldırıda, kadın ve çocuklar da hayatını kaybetmiş, 18 kişi de yaralanmıştı. İsrail ordusunun bu tür saldırılarına karşı uluslararası boyutta daha fazla tepki gelmesi bekleniyor.

Gazze’deki sivil savunma müdürlüğünün yaptığı açıklamaya göre, İsrail’in El-Cauni Okulu’na düzenlediği saldırıda ölenler arasında kadın ve çocuklar da bulunuyor. Bu durum, İsrail’in sivillere karşı acımasız tavrını bir kez daha gözler önüne seriyor. Saldırıda hayatını kaybedenler arasında UNRWA çalışanları da var. Bu saldırı, Gazze’deki sivillere yönelik devam eden katliamların sadece bir örneği. İsrail’in hedef aldığı okullar ve barınma merkezleri, aslında masum insanların barınma ve korunma alanlarıydı.

Gazze’de yaşanan bu insanlık dışı saldırılar karşısında dünya sessiz kalmamalı. Uluslararası toplumun, İsrail’in Gazze’deki sivilleri hedef alan saldırılarına karşı daha etkin bir şekilde tepki vermesi gerekiyor. Sadece kınama mesajları yeterli değil, somut adımlar atılmalı ve İsrail’in bu tür saldırılarına son vermesi sağlanmalıdır. Aksi takdirde, Gazze’deki siviller daha fazla zarar görmeye devam edecek. Hala bir umut varsa, bu umudu canlı tutmak için uluslararası toplumun harekete geçmesi gerekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in UNRWA Okuluna Saldırısı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!