G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,11
CNY4,84
GBP45,47
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,83
GR. ALTIN2.873,31
BTC2.143.304,83

İsrail’in Türkiye’ye Tehditleri Karşısında Türkiye’den Sert Tepki: İşte Alınan Kararlar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye, Gazze Şeridi’ne yeterli miktarda ve kesintisiz insani yardım akışına izin verilinceye kadar 54 ürün grubunda İsrail ile ticaretini kısıtlama kararı aldı. Gazze’de sivil katliamı devam eden İsrail’in Dışişleri Bakanı Israel Katz, Türk ekonomisine zarar verecek ekonomik tedbirler alacaklarını ve ABD’deki ülke ve kuruluşlarla Türk ürünlerinin ithalatının engellenmesi için temasa geçilme talimatı verdiğini sosyal medya hesabında açıkladı.

İsrail, 7 Ekim’den beri on binlerce ton bomba atarak, 33 binden fazla Filistinlinin ölümüne ve 75 binden fazlasının yaralanmasına neden olan Gazze Şeridi’ndeki saldırılarına ara vermeden devam ediyor. Bölgedeki insanlar, açlık ve sefaletle mücadele ederken, Türkiye ise Filistinlilere destek olmak amacıyla Gazze’ye gönderdiği insani yardım gemileriyle yardımlarını sürdürüyor.

Ticaret Bakanlığı, İsrail’e yönelik ihracat kısıtlamasının Gazze’de ateşkes ilan edilene ve insani yardım akışının kesintisiz hale gelinceye kadar devam edeceğini duyurdu. Filistin’in yanında olduğunu vurgulayan açıklamanın ardından ise İsrail’den Türkiye’ye karşı tehditler gelmeye başladı. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, sosyal medya hesabından öfkeli bir şekilde açıklamalarda bulundu.

Katz, İsrail’in Türk ekonomisine zarar verecek nitelikte paralel tedbirler alacaklarını ve Türkiye’den ithal edilen ürünlerin engellenmesi için ABD ile iletişime geçilmesi talimatını verdiğini belirtti. Türkiye’ye yaptırım uygulanması için Kongre boykot yasalarının ihlal edilip edilmediğinin de inceleneceğini söyleyen Katz, Türkiye’nin ticaretine kısıtlamalar getirilmesi için çalışacaklarını dile getirdi.

Türkiye’nin aldığı kısıtlama kararı, İsrail’i öfkelendirdi ve Yahudi devleti, Türkiye’ye karşı tehditkâr bir tavır sergilemeye başladı. İsrail’in bu tutumu karşısında Türkiye ise kendisine yönelik her türlü tehdide karşı kararlı bir duruş sergilemeyi sürdürüyor.

Türkiye’nin aldığı kısıtlama kararı sonucunda İsrail’e yollanan ürün grupları arasında alüminyum teller, boyalar, çelik borular, beton mikserleri, çimento, demir-çelik inşaat malzemeleri ve daha pek çok ürün yer almakta. Türkiye’nin bu adımı, İsrail ile ticaretini kısıtlayarak Filistin’e destek olma kararlılığını bir kez daha ortaya koymaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Türkiye’ye Tehditleri Karşısında Türkiye’den Sert Tepki: İşte Alınan Kararlar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!