G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,46
CNY4,84
GBP44,78
EURO/USD1,09
BIST8.964,10
Petrol79,27
GR. ALTIN2.896,61
BTC2.061.366,04

İsrail’in Türkiye’deki Bazı Devlet Kurumlarının Güvenliğini Sağladığı İddiaları Gerçek mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ile Ticaret Tartışmalarında Yeni İddialar Yükseliyor

Ticaret ilişkileri konusunda tansiyonun yükseldiği şu günlerde, gündemi sarsan bir iddia daha ortaya atıldı. İddialara göre, İsrailli bir şirket Türkiye’de bazı bakanlık ve devlet kurumlarının güvenliğini sağlamaktadır. Bu konuyu gündeme getiren SÖZCÜ TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, ilgili bakanlık ve kurumları listeleyerek hükümete yönelik eleştirilerde bulundu.

Portakal, “Hiç garibinize gitmiyor mu, iktidar neden İsrail ile ticaretle ilgili hiçbir açıklama yapmıyor?” diyerek, Metin Cihan’ın belgeleriyle konuyu belgelerle sunduğunu ifade etti. “Bunlar yalan olsa çıkar, açıklarlar; madem ki konuşmuyorlar, rahatsız bir durum var. Toplumsal baskı, muhalefet ve ben gazeteci olarak sizi zorluyorum” ifadelerine yer verdi.

Portakal, “Ben Rüya hanım gibi sorular soramam, ama Fatih Portakal tarzı sorabilirim. Her konuda konuşuyorsunuz, ama bu konuda neden sessizsiniz?” şeklinde sorular yöneltti.

İşte İddia Edilen Bakanlık ve Kurumlar

İktidarın İsrail ile ticaret konusunda henüz bir açıklama yapmadığını belirten Portakal, “Peki, İsrail Türkiye’nin güvenliğini mi sağlıyor?” dedi. Belgelere dayanan bir diğer iddia, Tel Aviv merkezli bir İsrail şirketinin Genelkurmay Başkanlığı, Hazine, Dışişleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sayıştay, BDDK, TSE, İŞKUR, Devlet Hava Meydanları ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile YÖK’ün dijital koruma sistemlerini güvenliğini sağladığı yönünde.

Portakal, “Bu doğru mu? Bunun açıklamasını yapacaksınız. Bu kadar basit, ama görünüşe göre bir şey demediğinize göre bir sorun var. Bu durumu açıklamak zorundasınız” diyerek, konunun aydınlatılması çağrısında bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Türkiye’deki Bazı Devlet Kurumlarının Güvenliğini Sağladığı İddiaları Gerçek mi?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!