G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.131.956,09

İsrail’in Refah’a Harekatı Sonrası Kritik Uluslararası Tartışmalar Başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazeteci Zentürk’un yaptığı açıklamalara göre, İsrail Silahlı Kuvvetleri’nin Refah’a yapacağı harekatın dünya genelinde yarattığı endişe artmaktadır. ABD’nin saldırıları engelleyip engelleyemeyeceği, Avrupa’nın durdurma çabaları, Mısır ve Suudi Arabistan gibi Arap ülkelerinin tepkileri merak konusudur.

Zentürk, Suudi Arabistan’ın Hamas’ın ortadan kaldırılması karşılığında daha fazla insana göz yumabileceğini söyleyerek, Müslüman coğrafyanın güçlü devletlerinin bu duruma nasıl tepki vereceğinin önemine dikkat çekmektedir. Özellikle Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın İslam İşbirliği Teşkilatı’ndaki açıklamaları ve İranlı mevkidaşıyla fotoğraf vermesi, ciddi soru işaretlerine neden olmaktadır.

Fidan’ın, İsrail’in Refah’a yapacağı planlar sonucunda oluşabilecek felakete dikkat çektiği ve uzlaşmaz bir yapıya karşı direniş gösterilmesi gerektiğini vurguladığı ifadeleri ise endişeleri artırmaktadır. Zentürk, Türkiye’nin gerekirse zor kullanarak sonuç almaya hazır olduğu mesajının verildiği zirve hakkında endişelerini dile getirmektedir.

İsrail’in Filistin’deki saldırılarında binlerce masum sivilin hayatını kaybettiğini aktaran Zentürk, Müslüman coğrafyanın bu acıların etkileriyle yeni bir trajedinin başlamasının ne gibi sonuçlar doğurabileceğini sorgulamaktadır. Özellikle Türkiye ve İran gibi devletlerin bu katliamlara nasıl tepki göstereceği ve Müslüman coğrafyanın sokaklarının nasıl bir hale gelebileceği endişe verici bir konu olarak ele alınmaktadır. Gazeteci Zentürk’un yaptığı açıklamalar, bölgede yaşanan krizin boyutlarına dair derin endişeleri gündeme taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Refah’a Harekatı Sonrası Kritik Uluslararası Tartışmalar Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!