G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

İsrail’in Hizbullah’a düzenlediği saldırı BM tarafından kınandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lübnan’da yaşanan ve 1’i çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiği saldırı, dünya genelinde büyük yankı uyandırdı. Saldırının İsrail istihbaratı tarafından Hizbullah’a karşı düzenlendiği düşünülüyor. İsrail’den herhangi bir resmi açıklama gelmezken, Lübnan İç Güvenlik Servisi, saldırının bazı bölgelerde çağrı cihazlarının patlatılmasıyla gerçekleştiğini duyurdu. Bu saldırı sonucunda 1’i çocuk olmak üzere 9 kişi hayatını kaybetti, 200’ü ağır 2 bin 800 kişi yaralandı.

Dünya Sağlık Örgütü’nün Lübnan Ofisi, yaralılara tıbbi malzeme sağlamak için çalışmalarına devam ediyor. Sağlık tesislerinin yaralılarla dolup taştığı bir dönemde DSÖ, Lübnan’daki hastanelere destek olmaya çalışıyor. Ülke genelindeki okullarda eğitime ara verilirken, Lübnan Eğitim ve Yükseköğretim Bakanı Abbas Al-Halabi, eğitim faaliyetlerinin durdurulduğunu açıkladı.

Birleşmiş Milletler Lübnan Koordinatörlüğü Ofisi yetkilisi Jeanine Hennis-Plasschaert, saldırıyı kınayarak uluslararası insani hukuka uyulması gerektiğini vurguladı. Binlerce yaralının ve en az dokuz kişinin ölümünün yaşandığı bu saldırının endişe verici boyutlara ulaştığını belirtti. Sivillerin hedef alınmaması gerektiğini hatırlatan Hennis-Plasschaert, saldırının daha büyük bir krizi tetikleyebileceği uyarısında bulundu.

Saldırıya ilişkin henüz net bir açıklama gelmezken, uluslararası toplum ve insan hakları örgütleri tepkilerini dile getiriyor. Lübnan halkı ve yetkilileri, saldırı sonucunda hayatını kaybedenler için yas tutarken, yaralıların tedavisi ve ülkenin toparlanması için çalışmalar devam ediyor. Sivil kayıpların bir an önce durdurulması ve barışçıl çözümlerin bulunması gerektiği konusunda çağrılar yapılıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Hizbullah’a düzenlediği saldırı BM tarafından kınandı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!