G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.037,61

İsrail’in Han Yunus’taki Çadırlara Saldırısı: En Az 40 Ölü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusu, Gazze’nin güneyindeki Han Yunus kentinde yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı çadırlara yönelik gerçekleştirdiği saldırı sonucunda en az 40 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi. Saldırıda, El-Mevasi bölgesinde bulunan çadırlara 3 füze saldırısı düzenlendiği ve bölgede 9 metre derinliğinde çukur oluştuğu belirtildi. Ayrıca, bu saldırının 7 Ekim’den beri devam eden İsrail’in Gazze’deki katliamlarından biri olduğu vurgulandı.

Görgü tanıklarının ifadesine göre, saldırı sonucunda en az 20 çadırın yandığı ve birçok kişinin kumların altında kaldığı belirtildi. Sağlık kaynaklarına göre ise saldırıda en az 40 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve onlarca kişinin yaralandığı rapor edildi. Ancak, sivil savunma ekiplerinin bölgede elektrik olmaması ve cesetlerin çukura gömülmesi nedeniyle ölü ve yaralılara ulaşmakta zorluk çektikleri ifade edilerek, bu sayının artabileceği uyarısı yapıldı.

İsrail ordusu ise saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, Mevasi bölgesinde bulunan bir Hamas komuta merkezini hedef aldığını ileri sürdü. Ancak, bu açıklama tepki çekerken, uluslararası toplumdan olaya ilişkin daha detaylı bir inceleme talep edildi. Saldırının ardından bölgede yaşanan kaos ve yıkımın boyutları, Filistinliler arasında büyük bir öfkeye neden oldu ve uluslararası alanda tepkiyle karşılandı.

Öte yandan, saldırının gerçekleştiği bölgede yaşam koşullarının zaten zor olduğu ve insanların çadırlarda ağır şartlar altında yaşadığı biliniyor. Bu nedenle, İsrail ordusunun yaptığı bu saldırının Filistinlilerin yaşamını daha da zorlaştırdığı ve insani bir krize yol açtığı yorumları yapılıyor.

Sonuç olarak, İsrail’in Han Yunus kentinde gerçekleştirdiği çadıra yapılan saldırı sonucunda en az 40 kişinin yaşamını yitirdiği ve bölgede büyük bir yıkımın meydana geldiği belirtiliyor. Uluslararası toplumun olaya müdahale etmesi ve benzer saldırıların önlenmesi için girişimlerde bulunması beklenirken, Filistinlilerin yaşadığı insan hakları ihlalleri ve zor şartlar da bir kez daha gündeme gelmiş oluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Han Yunus’taki Çadırlara Saldırısı: En Az 40 Ölü!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!