G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.111,52

İsrail’in Gazze’ye Yönelik Hava Saldırısında 6 Filistinli Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırısında biri çocuk 6 Filistinli hayatını kaybetti. Gazze’nin çeşitli bölgelerine yönelik saldırılar sürüyor. İsrail, bu sefer insansız hava aracıyla Gazze kentindeki Sabra Mahallesi’nde bir grup Filistinliyi hedef aldı. Saldırı sonucunda 4 Filistinli öldü ve birçok kişi yaralandı. Ayrıca İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Bureyc Mülteci Kampı’na düzenlediği saldırıda bir çocuk yaşamını yitirdi. Beni Süheyla beldesinde de İsrail savaş uçaklarının bombaladığı evde bir Filistinli öldü, yine çok sayıda kişi yaralandı.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda çok sayıda insan hayatını kaybetti ve yaralandı. En az 16 bin 314’ü çocuk, 10 bin 980’i kadın olmak üzere 39 bin 480 Filistinli hayatını kaybetti, 91 bin 128 kişi yaralandı. Bu saldırılar devam ederken Gazze’de yaşayan insanlar zor zamanlar geçiriyor.

Gazze’de gerçekleşen hava saldırılarına karşı tepkiler yükseliyor. Sivil halkın hedef alındığı bu saldırılar uluslararası toplumda da endişeye sebep oluyor. İnsan hakları örgütleri de bu saldırıları kınayarak barışçıl çözümler çağrısında bulunuyor. Ancak şiddet olayları artarak devam ediyor.

Gazze’nin yaşadığı bu zor süreçte çocuklar, kadınlar ve diğer sivil halk en çok etkilenen kesimler arasında yer alıyor. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı uluslararası toplumdan da sesler yükseliyor. Filistin halkı için adalet talepleri her zamankinden daha güçlü bir şekilde dile getiriliyor.

Tüm bu gelişmelerin ardından İsrail ve Filistin arasında barışçıl bir çözüm bulmak için uluslararası toplumdan daha fazla çaba sarf edilmesi gerekiyor. Her iki tarafın da anlaşabileceği adil ve sürdürülebilir bir çözümün bulunması için diplomatik çabaların artırılması gerekiyor. Aksi halde şiddet olaylarının artarak devam etmesi kaçınılmaz olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Gazze’ye Yönelik Hava Saldırısında 6 Filistinli Hayatını Kaybetti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!