G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,12
CNY4,84
GBP45,44
EURO/USD1,12
BIST9.966,82
Petrol74,56
GR. ALTIN2.858,49
BTC2.165.555,47

İsrail’in Gazze’ye Yaptığı Saldırılar, Kıtlık Tehlikesini Yeniden Gündeme Getirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Filistin hükümeti, Gazze Şeridi’nde bulunan İsrail’in “Refah” ve “Kerem Ebu Salim” sınır kapılarının kapatılmasının, bölgede kıtlık tehlikesi yarattığı konusunda uyarıda bulundu. Gazze’ye yönelik hava saldırıları 7 Ekim’den beri devam ederken, saldırılar sonucunda binlerce insan hayatını kaybetti ve hayatta kalanlar açlıkla mücadele etmek zorunda kaldı. Bu durum, Gazze ve kuzeydeki bölgeler için tekrar kıtlık kabusunu geri getirdi.

Filistin hükümeti tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Refah ve Kerem Ebu Salim sınır kapılarını kapatmasının ardından Gazze ve kuzey bölgelerinde kıtlık kabusunun geri döndüğü belirtildi. İsrail’in Gazze’nin güneyinde Refah’a yönelik kara saldırıları sonucunda on binlerce insanın kentten ayrıldığı ve orta güney kentlerinde gıda güvenliği krizinin derinleştiği ifade edildi. ABD’nin Gazze Şeridi’nde inşa ettiği limanın da yardım ulaştırma konusunda kara sınır kapılarına göre daha uygun olduğu vurgulandı.

Açıklamada, uluslararası toplumdan Gazze’deki açlık tehlikesine karşı acil müdahale çağrısında bulunuldu ve İsrail’in Refah Sınır Kapısı’ndaki askerlerini çekmesi istendi. İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren gerçekleştirdiği saldırılarda en az 35 bin 303 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 79 bin 261 kişinin yaralandığı bildirildi. Enkaz altında binlerce ölünün olduğu belirtilirken, hastane ve eğitim kurumlarının da hedef alındığı ve sivil altyapının tahrip edildiği bilgisi paylaşıldı.

İsrail ordusunun 6 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah’ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılması yönünde bir uyarıda bulunuldu. 7 Mayıs’ta İsrail ordusu, Gazze’nin Refah bölgesine kara saldırısı başlatarak Mısır’la olan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdi. İsrail Güvenlik Kabinesi de 10 Mayıs’ta Refah kentindeki kara saldırılarının alanını genişletme kararını onayladı.

Gazze Şeridi’nde yaşanan bu krizde uluslararası toplumun acil müdahalesinin önemli olduğu vurgulandı ve Gazze halkının açlıktan kurtarılması için gereken adımların atılması gerektiği belirtildi. Bu durumun sürdürülebilir bir barışın sağlanması için ciddi bir tehdit oluşturduğu ifade edildi. Anadolu Ajansı (AA) kaynaklı haberde ise krizin boyutları ve yaşanan acı dolu olaylar detaylı bir şekilde ele alındı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Gazze’ye Yaptığı Saldırılar, Kıtlık Tehlikesini Yeniden Gündeme Getirdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!