G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.152.823,39

İsrail’in Gazze’deki UNRWA Okullarına Saldırısı En Az 563 Filistinliyi Öldürdü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Gazze’de Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) ait okullara düzenlediği saldırılarda en az 563 Filistinlinin öldüğü bildirildi. 7 Ekim’den bu yana devam eden saldırılar sonucunda binlerce masum insanın hayatını kaybettiği ve Gazze’deki 190 tesisin yıkıldığı belirtildi. UNRWA Gazze Medya Ofisi Direktör Vekili İnas Hamdan, savaşın başından bu yana UNRWA okullarına yönelik saldırılarda en az 563 kişinin öldüğünü ve 1790 kişinin yaralandığını açıkladı. Ayrıca, İsrail’in saldırıları sonucunda UNRWA personelinin de aralarında bulunduğu 220 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi. Hamdan, Gazze’deki insani durumun daha da kötüleşmemesi için güvenli bir ortamın sağlanması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Gazze Şeridi’ndeki Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, El-Cauni Okulu’na düzenlenen saldırıda 18 kişinin hayatını kaybettiği ve 18 kişinin de yaralandığı bildirildi. Bu saldırının, İsrail ordusunun aynı okula beşinci kez düzenlediği saldırı olduğu vurgulandı. UNRWA okullarına yapılan saldırılar nedeniyle yerinden edilenlere sağlık ve gıda yardımı sağlayan 220 personelin yaşamını yitirdiği belirtildi. Özellikle Gazze’deki insani durumun daha da kötüleşmemesi için UNRWA’nın çalışmalarına devam edebilmesi için güvenli bir ortamın oluşturulması gerektiği vurgulandı.

Olaylar, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında tırmanışa geçti. İnsan hakları örgütleri ve uluslararası toplum, İsrail’in sivil yerleşim birimlerine yaptığı saldırıları sert bir şekilde kınadı. UNRWA okullarına yapılan saldırılar, sivillerin hedef alındığını ve insani hakların ihlal edildiğini ortaya koydu. İsrail, Birleşmiş Milletler’in tesislerine yönelik saldırılarını durdurmalı ve barışçıl bir çözüm için diyalog sürecine öncelik vermeli.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı her geçen gün artarken, uluslararası toplumun acil bir şekilde bu duruma müdahale etmesi gerekiyor. UNRWA okullarına yapılan saldırılar, masum insanların hayatını kaybetmesine ve insani krizin derinleşmesine neden oluyor. Bu durum karşısında sessiz kalmak yerine uluslararası toplumun adil bir şekilde hareket etmesi ve barışçıl bir çözüm için çaba sarf etmesi önem taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Gazze’deki UNRWA Okullarına Saldırısı En Az 563 Filistinliyi Öldürdü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!