G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.159.710,54

İsrail’in Gazze’deki Katliamı: Son Durum!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusu, 7 Ekim 2023 tarihinden beri Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını sürdürmekte ve bu saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 41 bin 84’e ulaşmış durumda. Gazze’deki Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, son 24 saat içerisinde İsrail ordusunun gerçekleştirdiği saldırılarda 64 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 104 Filistinlinin yaralandığı belirtilmiştir. Bu saldırılar sonucunda, 41 bin 84 kişinin hayatını kaybettiği ve 95 bin 29 kişinin yaralandığı bildirilmiştir.

Gazze Şeridi’nde 341 gündür devam eden saldırıların devam ettiği ve binlerce masum sivilin hayatını kaybettiği vurgulanmıştır. Ayrıca, açıklamada sivil savunma ekiplerinin ve sağlık çalışanlarının İsrail güçlerinin engellemesi sonucu enkaz altındaki ve yol kenarındaki ölülere ulaşamadığı belirtilmiştir. Bu durumun devam etmesi nedeniyle cenazelerin halen bulundukları yerlerde beklediği ifade edilmiştir.

Anadolu Ajansı (AA) tarafından verilen bilgilere göre, Gazze’deki katliamın devam ettiği ve saldırıların bir yıldan uzun süredir devam ettiği vurgulanmıştır. Saldırılar sonucunda Gazze’de büyük bir insanlık trajedisi yaşandığı ve sivil insanların büyük bir acıya maruz kaldığı belirtilmiştir. Gazze’deki durumun acil insani yardıma ihtiyaç gösterdiği ve uluslararası toplumdan bu konuda yardım talep edildiği ifade edilmiştir.

İsrail’in 7 Ekim tarihinden bu yana yürüttüğü saldırıların devam ettiği ve bu saldırılarda binlerce kişinin hayatını kaybettiği gerçeği yürekleri dağlamaktadır. Gazze’de yaşanan trajedinin son bulması ve insanlık onuruna yakışır bir şekilde çözüm bulunması için uluslararası toplumun daha fazla harekete geçmesi gerekliliği vurgulanmıştır. Sahadaki kötü durumun sonlandırılması ve masum insanların korunması için acil önlemlerin alınması gerektiği dile getirilmiştir. Bu trajedinin sona erdirilmesi ve barışın tesis edilmesi için tüm tarafların sorumluluk alması gerektiği ifade edilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Gazze’deki Katliamı: Son Durum!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!