G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.147.629,35

İsrail’in Gazze Şeridi’nde 41 Bin 431 Sivil Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrailli askerlerin 7 Ekim tarihinden bu yana Gazze Şeridi’nde gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda hayatını kaybeden sivillerin sayısı 41 bin 431’e ulaştı. Sivil halkın hedef alındığı soykırım faaliyetleri devam ederken, Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada son 24 saat içinde gerçekleşen 3 saldırıda 40 sivilin hayatını kaybettiği ve 58 sivilin yaralandığı belirtildi. 7 Ekim tarihinden bu yana devam eden saldırılar sonucunda toplam 95 bin 818 sivil yaralanırken, can kaybı ise 41 bin 431’e yükseldi.

Gazze Şeridi’nde yaşanan insanlık dışı saldırılar ve savaş suçu işlenmesine rağmen İsrail ordusunun saldırılarını durdurma niyeti gözlenmiyor. Sivillerin hedef alındığı bu vahim durum karşısında uluslararası toplumdan ses çıkmazken, bölgede yaşanan trajedinin sonu gelmiyor. İsrail’in hava saldırıları ve top atışları sonucunda masum insanların hayatlarını kaybetmesi, Filistin halkını derin bir yasa boğuyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saat içinde gerçekleşen 3 saldırıda hayatını kaybeden sivil sayısının artmasıyla birlikte toplam ölü sayısının 41 bin 431 olduğu açıklandı. 58 sivilin ise yaralandığı belirtildi. Bölgede yaşanan insani krizin boyutu her geçen gün artarken, uluslararası kuruluşlardan ve ülkelerden gereken yardım ve destek çağrıları yapılmaya devam ediyor.

İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki saldırılarına bir an önce son vermesi ve masum sivilleri hedef almaktan vazgeçmesi gerektiği konusunda uluslararası kamuoyunun sesi yükselirken, Filistin halkı da süregelen bu acılara daha fazla dayanamaz hale geliyor. İsrail’in insani krize neden olan saldırılarına son verme ve barışçıl bir çözüm yolu bulma konusundaki çabaları artmalıdır.

Filistin, halkının hayatını kaybetmeye devam ettiği Gazze Şeridi’nde yaşanan insanlık suçları karşısında sessiz kalmayacak ve uluslararası toplumun bu vahşete son vermesi için gereken adımları atması için çağrıda bulunmaya devam edecektir. Umulur ki, yakın zamanda Gazze’deki bu insani dram sona erer ve bölgeye barış ve istikrar geri döner.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Gazze Şeridi’nde 41 Bin 431 Sivil Hayatını Kaybetti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!