G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.928,70
Petrol74,56
GR. ALTIN2.865,03
BTC2.161.311,57

İsrail’de Binlerce Protestocu Hükümetin İstifasını Talep Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tel Aviv’de binlerce İsrailli, 7 Ekim tarihinden bu yana devam eden Gazze Şeridi’ndeki saldırıların ve katliamların ardından hükümetin istifasını ve esir takas anlaşmasını talep ederek sokaklara döküldü. Protestocular, Netanyahu’nun evine yürüyerek tepkilerini dile getirdi. Tel Aviv, Batı Kudüs, Hayfa, Kayserya ve Beer Şeva gibi çeşitli şehirlerde gösteriler düzenlendi. Halkın, Netanyahu yönetimine olan tepkileri giderek artmakta ve hükümetin istifasını talep etmektedir.

Gazze Şeridi’ne yönelik yapılan İsrail saldırıları, sivil halk üzerinde büyük bir yıkıma ve can kaybına yol açmaktadır. 7 Ekim’den bu yana süren en büyük protestoda, binlerce kişi hükümetin politikalarını ve esirlerin durumunu protesto etmek amacıyla sokaklara dökülmüştür. Göstericiler, esirlerin serbest bırakılması ve hükümetin istifasını talep ederken, Netanyahu’nun evine de yürüyerek protestolarını sürdürmüşlerdir.

Protestoların merkezi Tel Aviv’deki Savunma Bakanlığı önünde yapılan basın açıklaması ile esir aileleri, tüm İsraillileri gösterilere katılmaya çağırmıştır. Esir takas anlaşmasının, Netanyahu hükümeti istifa etmeden gerçekleşmeyeceğini belirten aileler, ülkenin normalleşmesi için hükümetin devrilmesi gerektiğini vurgulamıştır. Kaplan Caddesi’nde yapılan gösteriye katılan on binlerce İsrailli, Gazze’deki esirlerin serbest bırakılması için çağrıda bulunmuş ve hükümeti eleştirmiştir.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonrasında Hamas’ın silahlı kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim 2023 tarihinde İsrail’e kapsamlı bir saldırı düzenleyerek yüzlerce kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmuştur. İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılar sonucunda binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı belirtilmektedir.

Çatışmalara ara verilmesi amacıyla 24 Kasım 2023 tarihinde yapılan “insani ara”da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir serbest bırakılmış; ancak binlerce Filistinli hala tutuklu olarak kalmıştır. İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de 7 Ekim 2023’ten bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda 553 Filistinli hayatını kaybetmiştir. Bu durum, halk arasında büyük bir tepkiye sebep olmuş ve protesto gösterilerinin düzenlenmesine neden olmuştur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’de Binlerce Protestocu Hükümetin İstifasını Talep Ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!