G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,35
EURO/USD1,12
BIST9.971,93
Petrol74,49
GR. ALTIN2.861,67
BTC2.167.243,51

İsrail’de Binlerce Kişi Hükümet Karşıtı Gösterilerde Bulundu, Polis Müdahale Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Batı Kudüs ve Tel Aviv kentlerinde bir araya gelen binlerce kişi, hükümet karşıtı gösteriler düzenledi. 7 Ekim’den bu yana devam eden Gazze Şeridi’ndeki saldırılarda 29 bin 606 Filistinli yaşamını yitirirken, 69 bin 737 kişi yaralandı. En az 12 bin 660 çocuk ve 8 bin 570 kadın hayatını kaybetti. İsrail’in saldırıları sonucu enkaz altında binlerce kişinin olduğu bildirildi. Sivil altyapıya yönelik saldırılar sonucu hastane ve eğitim kurumları da zarar gördü. Çatışmaların durması için 24 Kasım 2023’te verilen 4 günlük insani ara, daha sonra 3 gün uzatıldı. Bu süreçte 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir serbest bırakıldı. Ancak insani aranın sona ermesiyle İsrail’in saldırıları şiddetlendi.

Gazze’deki İsrailli esirlerin aileleri, Batı Kudüs’te bir araya gelerek serbest bırakılmalarını talep etti. Bu gösterilere katılanların arasında Binyamin Netanyahu karşıtı sloganlar atanlar da vardı. Ayrıca Hamas’ın silahlı kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın, 130’dan fazla İsrailli esiri elinde tuttuğu belirtiliyor. Gazze’deki esirlerin yakınları, serbest bırakılmaları için çaba harcarken, Tel Aviv’de de binlerce kişi hükümet karşıtı gösteri düzenledi. İsrail bayrakları ve hükümet karşıtı pankartlar taşıyan göstericiler, erken seçim taleplerini dile getirdi.

İsrail polisi, Tel Aviv’deki hükümet karşıtı göstericilere müdahale etti. Göstericileri dağıtmak amacıyla tazyikli su kullanıldı. Bu müdahaleler sırasında birçok kişi yaralandı. Göstericiler, hükümetin politikalarına karşı seslerini duyurmak için sokaklara döküldü. Ancak polisin sert müdahalesiyle gösteriler zaman zaman şiddetli olaylara dönüştü. Bu olaylar, İsrail hükümetine karşı artan halk tepkisine işaret ediyor. Tel Aviv’deki protestolar, hükümetin aldığı kararlar ve yürüttüğü politikalar konusunda kamuoyunu bilgilendirmeyi amaçlıyor. Gösteriler, halkın demokratik haklarını kullanarak seslerini duyurmak istemesinin bir ifadesi olarak görülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’de Binlerce Kişi Hükümet Karşıtı Gösterilerde Bulundu, Polis Müdahale Etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!