G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,82
GBP45,34
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,92
GR. ALTIN2.833,81
BTC2.146.296,58

İsrail ve Hizbullah Arasındaki Çatışma Büyüyor: Son Saldırıda 1 Sivil Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Lübnan’ın doğusuna düzenlediği son saldırıda bir sivil hayatını kaybetti. Hizbullah ise bu saldırılara misilleme olarak yanıt verdi. İsrail ve Lübnan’daki Hizbullah arasında artan çatışmaların sonucunda, İsrail dün gece saatlerinde Suriye sınırına yakın Baalbek kentine 4 saldırı düzenledi. Baalbek-Hermel Valisi Bashir Khader, bu saldırılar sonucunda bir sivilin hayatını kaybettiğini ve 6 kişinin yaralandığını açıkladı. Buna karşılık Hizbullah, sabah saatlerinde İsrail’in kuzeyine 100 roket atarak misillemede bulundu.

Hizbullah’ın saldırıları sonucunda Golan Tepeleri’nde bulunan İsrail’e ait 2 askeri üs hedef alındı ancak İsrail tarafından yapılan açıklamada saldırılarda herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmadığı belirtildi. İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinde başlattığı Gazze’ye yönelik saldırıların ardından Lübnan’daki Hizbullah ile İsrail arasındaki saldırılar artmıştı. İsrail, Ekim 2023’ten bu yana Lübnan’ın doğusunu ilk kez 26 Şubat’ta hedef almıştı ve saldırılarını genellikle Lübnan’ın güneyindeki sınır üzerindeki mevzilere yoğunlaştırmıştı. Ancak son saldırılarla birlikte İsrail, saldırılarını kuzeye doğru genişletmeye başladı.

İsrail’in bu saldırıları Lübnan’da gerilimi arttırdığı gibi bölgedeki çatışmaların da büyümesine sebep oluyor. Hizbullah’ın da karşı saldırılarla cevap vermesi durumu daha da karmaşık hale getiriyor. Bu süreçte her iki taraf da karşılıklı olarak güç gösterisi yapmaya devam ediyor. İnsan hayatının kaybedilmesi ise bu çatışmaların ne denli ciddi bir hal aldığını gösteriyor. Bölgedeki tansiyonun düşürülmesi ve daha büyük bir çatışmanın önlenmesi için uluslararası toplumun müdahalesi gerekebilir.İHA tarafından yapılan haberde olayların taraflı bir şekilde aktarıldığı ve detayların henüz net olmadığı belirtilmiş. Bu çatışmaların son durumu ve gelişmeleri daha fazla detay ortaya koyacak gibi görünmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail ve Hizbullah Arasındaki Çatışma Büyüyor: Son Saldırıda 1 Sivil Hayatını Kaybetti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!