G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,86
CNY0,000000
GBP44,91
EURO/USD1,11
BIST9.653,14
Petrol72,14
GR. ALTIN2.821,43
BTC1.997.824,49

İsrail Saldırılarında 8 Sivil Hayatını Kaybetti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Gazze Şeridi’nde gerçekleştirdiği hava saldırıları sonucunda 8 sivilin öldüğü bildirildi. Bu saldırılar, 7 Ekim’den bu yana devam etmekte olup, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını artırmasıyla masum sivillerin yaşamını yitirmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. İsrail’in Gazze Şeridi’ni vurarak savaş suçu işlemesi ve soykırım yapması uluslararası alanda büyük tepkiye sebep olmuştur. Gazze’de yaşanan trajedi, 40 binden fazla masum insanın yaşamını yitirmesine neden olmuştur.

Gazze’deki Zeytun Mahallesi’nde bulunan Razi ailesine ait iki ev, İsrail savaş uçağının saldırısı sonucu yıkılmıştır. Bu saldırıda 6 kişi hayatını kaybetmiştir. Gazze’nin Tel el-Hava Mahallesi’nde ise bir evde bulunan Filistinli bir kadın ve küçük kızı, İsrail’in hava saldırısında yaşamlarını yitirmiştir. Saldırı sonucunda enkaz altında kalanlar olduğu belirtilmiştir.

İsrail’in Gaize Şeridi’ni topçu birlikleri ve savaş uçaklarıyla hedef alması sonucunda binalar yıkılmış ve yaşanan trajedi büyümüştür. Gazze’nin el-Bureyc, el-Magazi ve Nusayrat mülteci kampları, gece boyunca İsrail topçu birliklerinin hedefinde olmuştur. Ayrıca İsrail askerleri, Gazze Şeridi’nin Refah kentinde bazı binaları patlayıcılarla yıkmıştır.

Bu trajik olaylar sonucunda en az 40 bin 878 Filistinlinin yaşamını yitirdiği ve 94 bin 454 kişinin yaralandığı belirtilmektedir. Çocuklar ve kadınların da aralarında bulunduğu bu yüksek ölüm ve yaralanma sayısı uluslararası kamuoyunda büyük endişe yaratmıştır. Gazze’de hala enkaz altında kalan binlerce insan olduğu ve saldırıların sivil altyapıya da zarar verdiği ifade edilmiştir.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken, uluslararası camiada bu duruma bir son verilmesi için çeşitli çağrılar yapılmaktadır. Savaş suçları ve soykırım endişeleriyle birlikte yaşanan insani kriz, acil uluslararası müdahale gerektirmektedir. Gazze’deki sivil halkın yaşadığı acılar, hatırlatılmalı ve bu trajedinin sona erdirilmesi için gereken adımlar atılmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Saldırılarında 8 Sivil Hayatını Kaybetti!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!