G-QXXHXL9JW0
USD34,20
EURO38,03
CNY4,87
GBP45,64
EURO/USD1,11
BIST9.596,66
Petrol70,83
GR. ALTIN2.908,51
BTC2.187.645,49

İsrail Ordusunun Maghazi Kampı’na Yönelik Saldırısı: 21 Sivil Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusunun Maghazi Kampı bölgesine düzenlediği saldırıda çocuk ve bebekler de dahil olmak üzere 21 sivil hayatını kaybetti. Bombardıman sonucunda birçok kişi yaralandı. Saldırılar Gazze Şeridi’ni adeta mezarlığa çevirirken, yıllar sürecek enkaz yığınları geride kaldı. Cenazeler, Deir al-Balah kentindeki Aksa Hastanesi’ne getirildi ve aileler gözyaşı döktü.

Öte yandan, İsrail ordusunun Gazze’nin pek çok noktasına düzenlediği saldırılarda bir gazeteci de dahil olmak üzere birçok kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Gazze’de yaşanan katliamlar devam ederken, Kuzeydeki Cibaliya Mülteci Kampı ve Gazze kentinin merkezindeki evlere yönelik saldırılarda yine çok sayıda can kaybı yaşandı. Sağlık ekipleri, saldırıların hedef aldığı bölgelere ulaşmakta zorluk çekerken, Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Ez-Zevayide beldesi ile En-Nuseyrat Mülteci Kampı da saldırıya uğradı.

Gazze’deki hükümetin medya ofisinden yapılan açıklamaya göre, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’nde öldürülen gazetecilerin sayısı 142’ye ulaştı. İsrail ordusunun sivilleri hedef alan saldırıları uluslararası toplumun tepkisine neden oldu. Maghazi Kampı bölgesindeki saldırıda hayatını kaybeden siviller arasında çocuk ve bebeklerin bulunması, insan hakları ihlalleri konusunda endişeleri artırdı.

Gazze’de yaşanan insani kriz her geçen gün derinleşirken, uluslararası toplumun bu duruma duyarsız kalması tepkilere neden oldu. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sivilleri hedef aldığı ve insani yardım ekiplerinin bölgeye erişimine engel olduğu yönündeki iddialar, uluslararası camiayı harekete geçirmeye yönlendirdi. Filistin halkı, uluslararası toplumdan bu tür katliamlara son vermesi ve sivillere karşı işlenen suçların sorumlularının hesap vermesi konusunda adım atmasını talep ediyor.

Gazze’deki çocuklar ve bebekler de saldırılardan en çok etkilenen gruplar arasında yer alıyor. İsrail ordusunun Gazze’yi abluka altında tutması ve sürekli saldırılar düzenlemesi, bölgedeki insani krizi daha da derinleştiriyor. Uluslararası toplumun bu krize duyarsız kalmaması ve insani yardımın bölgeye ulaşmasına yardımcı olması, daha fazla can kaybının önüne geçebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Ordusunun Maghazi Kampı’na Yönelik Saldırısı: 21 Sivil Hayatını Kaybetti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!