G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.148.462,75

İsrail Ordusu Gazze’deki 6 Esirin Cansız Bedenine Ulaştı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusu, Gazze’deki bir tünelde 6 esirin cansız bedenine ulaştığını duyurdu. IDF Sözcüsü Daniel Hagari, Refah şehrinde çatışmalar sırasında tünelde bulunan Carmel Gat, Israil-ABD vatandaşı Hersh Goldberg-Polin, Eden Yerushalmi, Alexander Lobanov, Almog Sarusi ve Ori Danino’nun bedenlerinin İsrail’e getirildiğini belirtti. Esirlerin ilk tahminlere göre bulunmalarından kısa bir süre önce öldürüldüğü düşünülüyor.

İsrail ordusu, 7 Ekim’den bu yana 8 esiri kurtarabildi. 27 Ağustos’ta düzenlenen operasyonla Qaid Farhan al-Qadi adlı İsrailli esir kurtarılmıştı. Al-Qadi’nin sağlık durumu iyi olmasına rağmen, Hamas ile anlaşma sağlayamayan Netanyahu hükümeti sert eleştirilere maruz kalıyor. İsrailli esirlerin aileleri, Netanyahu hükümetinden Hamas ile esir takasını içeren bir ateşkes anlaşması yapmasını istiyor ve bu konuda protesto gösterileri düzenliyor.

İsrail’de esir yakınlarının hükümete yönelik baskıları artarken, IDF’nin Gazze Şeridi’nde tutulan 6 esirin cesetlerine ulaşıldığı açıklandı. Bu olay, rehinelerin iadesi konusunda anlaşma sağlanamaması nedeniyle gelişen trajik bir durumu ortaya koymaktadır. İsrail ordusu, son dönemde gerçekleştirdiği operasyonlarla 8 esiri kurtarırken, bu olay esir yakınlarının içinde bulunduğu çaresizliği gözler önüne sermektedir.

Hamas ile İsrail arasındaki esir takası ve ateşkes anlaşmalarının sonuçsuz kalması, Netanyahu hükümetinin eleştiri doşunda kalmasına neden olmaktadır. Aileler, sevdiklerinin geri getirilmesi için hükümetten daha etkili adımlar atmasını talep etmekte ve bu konuda kararlı bir tutum sergilemektedir.

İsrail’deki bu son gelişmeler, bölgedeki gerilimi artırmakta ve taraflar arasındaki güvensizliği derinleştirmektedir. Hükümetin, esirlerin iadesi konusunda daha verimli çözümler bulması ve toplumun beklentilerine cevap vermesi gerekmektedir. Aksi takdirde, geçmişte olduğu gibi yeni can kayıplarının yaşanmasına neden olabilecek gelişmelerle karşı karşıya kalınabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Ordusu Gazze’deki 6 Esirin Cansız Bedenine Ulaştı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!