G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,89
CNY4,88
GBP45,52
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol74,70
GR. ALTIN2.919,98
BTC2.107.656,42

İsrail ordusu Gazze’de 902 Aileyi Nüfustan Sildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi, İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik soykırım suçları işlediğini ve saldırılar kapsamında 902 aileyi nüfustan sildiğini duyurdu. İsrail ordusu, 7 Ekim 2023 tarihinden beri sürekli olarak Gazze Şeridi’ne saldırılar düzenliyor. Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in uluslararası yasaklı silahları kullanarak Filistinli masum sivilleri hedef aldığı belirtildi.

Ayrıca, açıklamada İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda 902 ailenin nüfus kayıtlarından silindiği bilgisi verildi. Filistin halkına karşı işlenen cinayet ve soykırımın güçlü bir şekilde kınandığı ve dünya genelinden benzer kınamaların beklenildiği vurgulandı. Ayrıca, uluslararası toplum ve BM kurumlarına İsrail ve ABD’ye baskı yaparak soykırım saldırılarının durdurulması çağrısı yapıldı. İsrail’in uluslararası alanda yargılanması ve işlediği suçlardan dolayı mahkum edilmesi talep edildi.

Bu yaklaşım doğrultusunda, İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik saldırılarının insanlık dışı ve hukuksuz olduğu belirtildi. ABD, İsrail, İngiltere, Fransa ve Almanya’nın desteğiyle gerçekleştirilen saldırılar uluslararası hukuku ihlal ettiği ifade edildi. Filistinli masum ailelerin nüfus kayıtlarından silinmesi ise soykırımın en vahşi boyutunu gözler önüne serdi.

Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Filistin halkına karşı gerçekleştirilen cinayet ve soykırımın tüm dünya tarafından kınanması gerektiği vurgulandı. Uluslararası toplumun İsrail’in insanlık suçlarına son vermesi için adım atması ve bu yönde baskı yapması gerektiği belirtildi. İsrail’in uluslararası mahkemelerde yargılanması ve işlediği suçlardan dolayı cezalandırılması gerektiği vurgulandı.

Sonuç olarak, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında masum sivilleri hedef alması ve 902 ailenin nüfus kayıtlarından silinmesi, uluslararası alanda büyük tepkilere neden oldu. Filistin halkına karşı işlenen suçlar kınandı ve uluslararası toplumun bu konuda harekete geçmesi gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail ordusu Gazze’de 902 Aileyi Nüfustan Sildi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!