G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.162.062,68

İsrail ordusu Filistinli esirin evini yıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusu, Batı Şeria’nın Ramallah kentinde bulunan Attara köyüne düzenlediği baskında Filistinli bir esirin evini yıktı. İsrail’e ait yaklaşık 30 buldozer ve dozerle gerçekleştirilen yıkım sırasında köye girişler kapatıldı. Yıkımın, Filistinli esir hemşire Mürid Mahmud Dahadiha’nın evine yapıldığı belirtildi. Dahadiha, İsrail ordusuna silahlı saldırıda bulunduğu iddiasıyla ocak ayında gözaltına alınmıştı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023’ten bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılar artmaktadır. Filistin Esirler Cemiyeti ve Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti, 7 Ekim’den bu yana 9 bin 870 Filistinlinin İsrail askerleri tarafından gözaltına alındığını açıklamıştı. Aynı dönemde Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te, İsrail askerleri ve Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin gerçekleştirdiği saldırılarda 592 Filistinli hayatını kaybetti.

Filistin haber ajansı WAFA’da yer alan bilgilere göre, İsrail ordusu Attara köyünde Filistinli bir esirin evini yıktı. Yaklaşık 30 iş makinesi ile gerçekleştirilen yıkımda köye girişler de kapatıldı. İsrail askerlerinin denetimindeki bu yıkım operasyonu, Filistinli esir Mürid Mahmud Dahadiha’nın evine yapıldı. Dahadiha, daha önce İsrail askerleri tarafından gözaltına alınmıştı.

İsrail’in Batı Şeria’da gerçekleştirdiği baskınlar ve saldırıların artması, bölgedeki gerilimi yükseltmektedir. Filistinliler, yaşanan bu olaylara karşı tepkilerini göstermekte ve uluslararası toplumdan destek beklemektedir. İsrail’in Filistin topraklarındaki bu tür ihlallerine son verilmesi ve barışçıl bir çözüm bulunması için çaba harcanması gerekmektedir.

Sonuç olarak, İsrail ordusunun Batı Şeria’nın Ramallah kentindeki Attara köyünde bir esirin evini yıkması, bölgedeki gerginliği artırmıştır. Filistinliler, süregelen işgal ve saldırlara karşı dirençlerini sürdürmektedir. Uluslararası toplumun bu konudaki duyarlılığını artırması ve çözüm için adımlar atması gerekmektedir. Bu tür ihlallerin son bulması ve bölgede barışın sağlanması için herkesin sorumluluk alması önemlidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail ordusu Filistinli esirin evini yıktı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!