G-QXXHXL9JW0
USD34,19
EURO38,10
CNY4,87
GBP45,83
EURO/USD1,11
BIST9.665,78
Petrol71,88
GR. ALTIN2.896,29
BTC2.181.480,01

İsrail İran’a Misilleme Saldırısından Vazgeçti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in İran’a misilleme saldırısı planından vazgeçtiği iddiası Amerika Birleşik Devletleri medyasında yer aldı. Haberlere göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin ardından acil bir misilleme saldırısından vazgeçti. İran, dün gece yüzlerce İHA ve füze kullanarak İsrail’e saldırı düzenlerken, İsrail’in bu saldırıya nasıl yanıt vereceği belirsizliğini koruyor.

Olayın kökeni, İsrail’in Suriye’nin Şam bölgesinde bulunan İran Konsolosluğu’na düzenlediği saldırıya dayanıyor. Bu saldırıda, Devrim Muhafızları’nın üst düzey Kudüs Gücü komutanı Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahedi ve yedi Devrim Muhafızı subayı da dahil olmak üzere 16 kişi hayatını kaybetti. İran, bu saldırıya dün akşam misilleme olarak yüzlerce İHA ve füzeyle İsrail’e saldırı düzenledi.

Netanyahu’nun Biden ile görüşmesinin ardından İsrail’in misilleme saldırısından vazgeçtiği iddiası gündeme gelirken, İran’ın saldırılarıyla ilgili olarak gelecek adımlar merak konusu oldu. İsrail’in nasıl bir taktik izleyeceği ve İran ile ilişkilerin seyri, bölgede gelecekte yaşanabilecek gelişmeleri etkileyebilir.

Amerika Birleşik Devletleri medyasında yer alan haber, bölgedeki gerginliği artırırken, uluslararası ilişkilerin seyrini de etkileyebilir. İran ve İsrail arasındaki gerilim, bölgede istikrarsızlık yaratırken, ABD’nin de bu duruma nasıl müdahale edeceği merak konusu haline geldi. Netanyahu ve Biden arasındaki görüşmenin sonuçları, bölgedeki dengeleri değiştirebilir ve uluslararası toplumu yakından ilgilendiriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail İran’a Misilleme Saldırısından Vazgeçti!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!