G-QXXHXL9JW0
USD34,13
EURO38,23
CNY4,87
GBP45,74
EURO/USD1,12
BIST10.028,10
Petrol74,14
GR. ALTIN2.916,75
BTC2.183.460,07

İsrail, İran’a Hava Saldırısı Yaptı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran’ın İsrail’e düzenlediği hava saldırılarına misilleme olarak Tel Aviv’den İran topraklarına hava saldırısı düzenlendi. Saldırı İsfahan ve Tebriz şehirlerinde patlama sesleriyle birlikte gerçekleşti. ABD basınına konuşan yetkililer, saldırının cuma sabahı İran’daki noktaları hedef aldığını doğruladı. İsrail’in amacı, İran topraklarına saldırı yapma kabiliyetine sahip olduğunu göstermekti.

Washington Post’un İsrailli bir yetkiliden aktardığına göre, İran’ın nükleer tesislerini vurmaya yönelik girişimlerinin nükleer doktrinin revizyonu ve önceki politikalardan sapmayla sonuçlanabileceği uyarısında bulunuldu. İsrail basını, yaşananlara ilişkin “İsrail’in misilleme saldırısı sınırlıydı.” ifadesini kullandı. ABD’nin İsrail’deki büyükelçiliği, Tel Aviv, Kudüs ve Be’er Sheva bölgelerine seyahatlerin kısıtlandığı duyurusunu yaptı.

İran’ın Suriye’deki İran diplomatik yerleşkesine düzenlediği ölümcül saldırının ardından İsrail’in gerçekleştirdiği saldırı tansiyonu yükseltti. ABD ve müttefikleri, taraflara itidal çağrısında bulunurken İsrail’in Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran’a verecekleri tepkiyi kendilerinin kararlaştıracağını belirtti. İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne, İsrail’den gelebilecek misilleme durumunda İran’ın kararlı ve uygun bir yanıt vereceğini belirtti.

Sonuç olarak, İsrail’in İran topraklarına gerçekleştirdiği hava saldırısı, bölgedeki gerilimi artırdı. İran’ın nükleer tesislerine yönelik saldırı düşünceleri, uluslararası ilişkilerde yeni bir boyut kazandırmış durumda. İsrail ve İran arasındaki gerilim, bölge ülkeleri ve dünya devletleri arasında endişeye yol açıyor. Tüm tarafların sağduyulu bir şekilde hareket etmesi ve çatışmanın daha fazla tırmanmasını engellemek için diplomatik çözümler aranması gerekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail, İran’a Hava Saldırısı Yaptı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!