G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.859.420,04

İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Mustafa Muhammed Ebu Arra hayatını kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

63 yaşındaki Mustafa Muhammed Ebu Arra, İsrail hapishanesinde hayatını kaybetti. Filistinli Esirler Derneği ve Filistin Esirler İşleri Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in güneyindeki Ramon Hapishanesi’nde tutuklu olan Arra’nın sağlık durumunun kötüleşmesi sonucu hastaneye kaldırıldığı ve hayatını kaybettiği duyuruldu. Arra, 30 Ekim’de tutuklandıktan sonra işkence gördü ve tıbbi tedaviden mahrum bırakıldı. 7 Ekim’den bu yana İsrail gözetiminde en az 18 Filistinlinin öldüğü belirtildi.

Hamas liderlerinden biri olan Ebu Arra, 1990 yılından bu yana birçok kez tutuklanmıştı. Evli ve 7 çocuk babası olan Arra, Batı Şeria’da bulunan Tubas’a bağlı Akkabe kasabasında yaşıyordu. Ciddi ve kronik sağlık sorunları olan Arra, 30 Ekim 2023’te tekrar tutuklanmıştı. Hamas Hareketi, Arra’nın ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi. Açıklamada, “Lider ve tutuklu Mustafa Muhammed Ebu Arra’nın vefatından dolayı yas tutuyoruz ve işgalcileri (İsrail’i), kasıtlı tıbbi ihmal yoluyla onun öldürülmesinden sorumlu tutuyoruz. Hamas, bu menfur suçun işgalcilerin devam eden imha savaşı ve sistematik cinayetleri çerçevesinde gerçekleştirildiğini vurguluyor” ifadeleri kullanıldı.

İsrail hapishanesinde yaşanan bu olay, Filistinli Esirler Derneği ve Filistin Esirler İşleri Komisyonu tarafından duyuruldu. Olayda tutuklu olan 63 yaşındaki Mustafa Muhammed Ebu Arra’nın hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybettiği belirtildi. İsrail’in Gazze’ye saldırılarının başladığı tarihten bu yana en az 18 Filistinlinin öldüğü açıklandı. Ebu Arra’nın ailesi ve yakınları, Hamas Hareketi ve Filistinli Esirler Derneği tarafından başsağlığı dilekleri ile yas tutuldu.

Mustafa Muhammed Ebu Arra’nın tutuklu olduğu Ramon Hapishanesi, İsrail’in güneyinde bulunmaktadır. Arra, 30 Ekim’de yaşanan tutuklanma sonrası işkence görmüş ve tıbbi tedaviden mahrum bırakılmıştı. Filistinli Esirler Derneği ve Filistin Esirler İşleri Komisyonu, Ebu Arra’nın sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine hastaneye kaldırıldığını ve hayatını kaybettiğini duyurdu. Hamas lideri olan Arra’nın ölümü, 1990’dan bu yana birçok kez tutuklanan bir liderin kaybı olarak değerlendiriliyor. Hamas, İsrail’i Arra’nın ölümünden sorumlu tutarak kasıtlı tıbbi ihmal ve yönlendirilmiş cinayet suçlamalarında bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Mustafa Muhammed Ebu Arra hayatını kaybetti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!