G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.350,63

İsrail, Gazze’ye Ek Birlik Gönderdi – Kara Saldırısı Genişliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusu, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze’de süregelen soykırım ve yıkımın devam ettiği, havadan, karadan ve denizden düzenlenen saldırılar sonucunda binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği bir dönemde, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentine ek birlik gönderdi. Bu saldırılar sırasında yerlerinden edilen bir milyonu aşkın Filistinli, Mısır sınırında bulunan Refah kentine sığındı. Hamas ve İsrail arasındaki ateşkes ve rehine takası için gerçekleştirilen görüşmeler sırasında İsrail, Refah kentine saldırılarını artırdı.

The Times of Israel’in haberine göre, İsrail ordusu gece saatlerinde Refah’ın doğusundaki 162. Tümen’e katılmak üzere komando birliği gönderdi. Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin onayıyla İsrail’in Refah’taki kara saldırılarını genişletme tehdidinde bulunmasıyla birlikte, Refah’a ek askeri birlik gönderilmiş oldu. İsrail ordusu, 6 Mayıs’ta başlattığı operasyonla zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah’ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılmasını istemiş, 7 Mayıs sabahı ise Gazze’nin Refah bölgesine kara saldırısı başlatarak Mısır ile olan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdiğini duyurmuştu.

Bu süreçte Gazze’de yaşanan insani kriz derinleşirken, uluslararası toplumun bu duruma karşı sessiz kalması eleştirilere neden olmaktadır. Filistinli yetkililer ise İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında aşırı güç kullandığını ve masum sivilleri hedef aldığını belirtmektedir.

İsrail ile Hamas arasında varılan ateşkes anlaşmaları ise genellikle kısa süreli olmuş ve çoğunlukla patlak veren şiddet olayları sonrasında bozulmuştur. Filistin halkı ise sürekli olarak barış ve adil bir çözüm istemekte, ancak çatışmaların ve saldırıların durmaması nedeniyle yaşamlarını tehlikeye atmak zorunda kalmaktadır.

Gazze’deki bu son gelişmeler, Orta Doğu’da tansiyonun yükselmesine ve bölgedeki istikrarsızlığın artmasına neden olmaktadır. Uluslararası toplumun bu duruma müdahale etmesi ve taraflar arasında kalıcı bir barışın sağlanması için çaba sarf etmesi gerekmektedir. Aksi takdirde, Gazze’deki insanlık dramı ve çatışmaların devam etmesi kaçınılmaz olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail, Gazze’ye Ek Birlik Gönderdi – Kara Saldırısı Genişliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!