G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.154.716,32

İsrail, Gazze’de Aksa Şehitleri Hastanesi’ni bombaladı: Çadırlarda kalan Filistinliler hedef alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail, Gazze’nin Deyr Belah kentinde bulunan Filistinlilerin kaldığı çadırları hedef aldı. Gazze’ye yönelik 303. gününde süren saldırılar, binlerce masumun ölümüne ve yerinden edilmesine neden oluyor. İsrail, gece boyunca saldırılarına devam ederek gazze’deki Nusayrat Mülteci Kampı çevresini bombaladı. Saldırı sonucunda ölü ve yaralılar olduğu bildirildi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, sadece kamp bölgelerini değil, Deyr Belah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesi’nin bahçesindeki çadırlarda kalan Filistinlileri de hedef aldı. İki evin bombalanması sonucunda 11 kişi öldü ve birçok kişi yaralandı. Kurtarma ekipleri enkaz altında kalanları kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Gazze Şeridi’nin Han Yunus kenti ile Zeytun, Tel el-Hava ve Sabra mahallelerinde bulunan evlere yapılan saldırılar, İsrail’in topçu birlikleri ve savaş gemileri tarafından düzenlendi. Refah kentinin Suudi Mahallesi’ne ise askeri araçlarla baskın düzenlenerek yoğun bir ateş açıldı. 7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden saldırılarda 16.314’ü çocuk, 10.980’i kadın olmak üzere toplamda 39.550 Filistinli hayatını kaybetti, 91.280 kişi yaralandı.

İsrail’in saldırıları, Filistinlilerin yaşam alanlarına verdiği zararı net bir şekilde gösteriyor. Sivil insanların yaşadığı bölgelerin hedef alındığı saldırılar, insani açıdan büyük bir krize neden oluyor. Gazze Şeridi’nde süregelen bu çatışmaların sona ermesi ve barışçıl bir çözüm bulunması için uluslararası toplumun daha fazla çaba göstermesi gerekiyor.

Görseldeki manzara, savaşın insanlık adına ne kadar acı verici olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. Filistinlilerin yaşadığı çaresizlik ve umutsuzluk, dünya kamuoyunun dikkatini çekmeli ve soruna kalıcı bir çözüm bulunmalıdır. İsrail’in saldırgan politikalarına son verilmesi ve barışçıl ilişkilerin tesis edilmesi için bölgeye uluslararası barış gücü gönderilmesi gerekmektedir. Bu trajedinin sona erdirilmesi için tüm insanlık adına acil önlemler alınmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail, Gazze’de Aksa Şehitleri Hastanesi’ni bombaladı: Çadırlarda kalan Filistinliler hedef alındı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!