G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO37,83
CNY4,87
GBP44,92
EURO/USD1,10
BIST9.073,90
Petrol75,37
GR. ALTIN2.908,23
BTC2.091.748,29

İsrail Beyaz Fosfor Bombasıyla Lübnan’a Saldırdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyindeki sınır bölgesine beyaz fosfor bombasıyla saldırdı. Bu saldırılar, bölgedeki gerilimi arttırarak ve insani krize sebep olarak Gazze’yi İsrail’in acımasız saldırılarından biri haline getirdi. 7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden saldırılarda siviller hedef alındı ve birçok masum insan hayatını kaybetti. İsrail’in hava ve topçu saldırıları sonucunda evler, hastaneler ve altyapılar yerle bir edildi.

Lübnan ve İsrail arasındaki gerilim de tırmanarak devam etmekte. Lübnan resmi ajansı NNA’nın haberine göre, İsrail ordusu Hiyam beldesi ve Marcayun ilçesine beyaz fosfor içeren topçu atışları düzenledi. Ayrıca, Kfarkilla ve Deyrmimas arasında kalan Hora bölgesi de ağır topçu atışlarına maruz kaldı. İsrail, Hiyam, Ramya ve Alma eş-Şaab bölgelerinde Hizbullah’a ait hedefleri ve gözetleme noktalarını savaş uçaklarıyla vurduğunu duyurdu.

Gazze’nin işgali ve saldırılar, 7 Ekim 2023 tarihinde Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın İsrail’e karşı başlattığı kapsamlı saldırı ile başladı. İsrail, bu saldırılar sonucunda binlerce ölü ve yaralı verdiğini açıkladı. Gazze’ye yapılan saldırılarda ise en az 37 bin 551 Filistinli öldü, 85 bin 911 kişi yaralandı. Sivil altyapı da saldırılar sonucunda büyük zarar gördü.

İsrail ordusu, Gazze’deki saldırılarda birçok asker kaybetti. Sadece 7 Ekim’den bu yana 662 asker öldü, 311’i karadan işgal sırasında yaşamını yitirdi. Gazze’deki enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bilgisi gelirken, uluslararası toplumdan da bu duruma son verilmesi için çağrılar yapılmakta. İsrail’in bölgedeki varlığı ve saldırıları devam ettikçe, insani kriz de derinleşmekte ve bölgedeki gerilim artmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Beyaz Fosfor Bombasıyla Lübnan’a Saldırdı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!