G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.153.989,05

İsrail Başbakanı Netanyahu, İran’ın İsrail’e Yönelik Saldırısının Ardından ABD Başkanı Biden ile Görüştü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran’ın ülkesine yönelik hava saldırısının ardından ABD Başkanı Joe Biden ile telefonda görüştü. Yaşanan gelişmeler sonrası liderler arasında görüşme trafiği devam ediyor. İsrail Başbakanlık Ofisi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Netanyahu savaş kabinesi ve daraltılmış güvenlik kabinesi ile yaptığı toplantının ardından Biden ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Ancak görüşmeye dair detaylar paylaşılmadı.

Görüşme sonrasında Biden, İran’ın İsrail’deki askeri tesislere yönelik hava saldırısını kınayan bir açıklama yaptı. Biden, İran’ın Yemen, Suriye ve Irak’taki bağlantılı örgütleriyle işbirliği içinde olduğunu belirtti. Geçtiğimiz haftalarda ABD askeri unsurlarının bölgeye kaydırıldığını ve İsrail’in savunmasına destek olunduğunu ifade etti. Ayrıca, ABD’nin İsrail’in güvenliğine olan taahhüdünü vurguladı ve İsrail’in bölgedeki düşmanlarına karşı kendini savunma hakkını gösterdiğini dile getirdi.

Biden, pazar günü G-7 liderlerini toplayarak İran’a verilecek ortak diplomatik tepkiyi görüşeceklerini açıkladı. İsrail ve bölgedeki diğer müttefiklerle sürecin gidişatını değerlendireceklerini belirtti. ABD’nin herhangi bir askeri saldırı karşısında uyanık ve dikkatli olacaklarını ve vatandaşlarını korumak için gereken her şeyi yapacaklarının altını çizdi.

Öte yandan, İsrail’in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Gilad Erdan, BM Güvenlik Konseyini İran’ın İsrail’e yönelik hava saldırılarını ele almak üzere acil toplantıya çağırdıklarını belirtti. Erdan, BMGK’nin İran’ı kınamasını ve İran Devrim Muhafızları Ordusu’nu terör örgütü olarak kabul etmesini talep ettiklerini ifade etti. İran’ın saldırılarının dünya barışı için bir tehdit olduğunu vurgulayarak BM Güvenlik Konseyi’nin İran’a karşı harekete geçmesi gerektiğini savundu. BM Güvenlik Konseyi bugün acil toplantı için bir araya geleceğini duyurdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Başbakanı Netanyahu, İran’ın İsrail’e Yönelik Saldırısının Ardından ABD Başkanı Biden ile Görüştü!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!