G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.164.857,28

İsrail Başbakanı Netanyahu ABD Kongresi’nde Büyük Coşkuyla Karşılandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze’de 7 Ekim’den bu yana devam eden katliamın sorumlusu olarak gösteriliyordu. Binlerce masum insanın ölümüne sebep olan İsrail’in, uluslararası çağrılara rağmen savaşı sonlandırmak istemediği biliniyordu. Bu durum karşısında, Netanyahu’nun ABD Kongresi’ne yaptığı ziyaret büyük bir coşkuyla karşılandı.

Netanyahu, ABD Kongresi’nde yaptığı konuşmada, ABD ve İsrail arasındaki birliğe vurgu yaptı. İsrail ordusunu öven Netanyahu, Hamas’ın elindeki rehinelerin ise serbest bırakılana kadar huzur bulmayacağını belirtti. Kongrede ayakta alkışlanan Netanyahu, kendisine yönelik İsrail karşıtı protestoları İran’ın finanse ettiği iddiasıyla karşıladı. Aynı zamanda, rehinelerin ailelerine de seslenen Netanyahu, sevdiklerinin güvenli dönüşü için çaba gösterdiğini ve ABD Başkanı Joe Biden’a teşekkür etti.

Netanyahu’nun Kongre üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, düşmanların ortak olduğunu ve zaferlerinin birlikte olacağını ifade ettiği biliniyordu. Gazze’deki hain saldırılara tepki gösterilmesi, Washington’da yerel halkın, siyasilerin ve medyanın dikkatini çekmişti. Netanyahu’nun ABD ziyareti, Gazze’deki durumun uluslararası arenada nasıl algılandığını da gözler önüne sermişti.

İsrail’in Gazze’deki saldırılarına karşı tepkilerin arttığı bir dönemde, Netanyahu’nun ABD Kongresi’ne yaptığı konuşmanın önemi büyüktü. Söylemleri ve politikalarıyla sık sık tartışmalara neden olan Netanyahu, uluslararası alanda da eleştirilere maruz kalmıştı. Ancak, yine de Netanyahu’nun ABD Kongresi’ndeki karşılanması ve yapmış olduğu konuşma, İsrail’in güçlü ve kararlı duruşunu vurgulamak adına önemliydi. Netanyahu’nun sözleri ve tutumu, uluslararası ilişkilerdeki dengeleri etkileyebilecek nitelikteydi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Başbakanı Netanyahu ABD Kongresi’nde Büyük Coşkuyla Karşılandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!