G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

İsrail Bakanı: Filistin Devletinin Kurulmasını Engellemek Misyonum!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Filistin devletinin kurulmasını engellemek misyonunu hayatının odak noktası olarak belirtmiştir. Gazze’deki katliamların devam ettiği ve 40 bini aşkın sivilin hayatını kaybettiği zaman diliminde, İsrail hükümetinin üyeleri nefret söylemlerine yönelmişlerdir. Smotrich de bu çerçevede önemli bir paylaşım yaparak, X sosyal medya hesabından, “Hayatımın misyonu İsrail topraklarını inşa etmek ve Filistin devletinin kurulmasını engellemektir.” ifadesini kullanmıştır. Aynı zamanda işgal altındaki Batı Şeria’da Filistinlilerin topraklarını gasbeden İsraillilerin haklarından yararlanabilmesi için çalışacağını belirtmiştir.

Smotrich, Filistin topraklarında bulunan yasa dışı yerleşim yerlerinin genişletilmesi ve Filistin devletinin kurulmasını engellemek amacıyla çaba göstereceğini sık sık dile getirmiştir. Ayrıca Başbakan Binyamin Netanyahu’ya da işgal altındaki Batı Şeria’nın ilhak edilmesi çağrısında bulunmuştur. Bu durum İsrail’de Filistin devletinin kurulmasına karşı olan aşırı sağcı akımların etkinliğini ve gücünü göstermektedir.

Filistin topraklarında yaşanan sorunlu durumlar ve İsrail hükümetinin Filistin devletinin kurulmasını engellemek için gösterdiği çabalar uluslararası alanda da endişe yaratmaktadır. Smotrich’in açıklamaları ve politikaları, bölgede barış ve istikrarın sağlanmasını zorlaştırmaktadır. Bu tür söylemler ve eylemler, Filistin halkının yaşadığı zorlukları ve hak ihlallerini daha da derinleştirmekte ve çözümsüzlüğü pekiştirmektedir.

İsrail hükümetinin bu tür politikaları ve açıklamaları, Filistin ve İsrail arasındaki sorunun çözümüne yönelik umutları zayıflatmaktadır. Uluslararası toplumun bu tür aşırı sağcı söylemlere ve politikalara karşı tepkisiz kalmaması ve barışçıl çözümler için aktif bir şekilde çaba göstermesi gerekmektedir. Filistin halkının hakları ve talepleri, uluslararası hukuk çerçevesinde korunmalı ve desteklenmelidir. Bu şekilde, bölgede kalıcı bir barışın sağlanması ve insan haklarının korunması sağlanabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Bakanı: Filistin Devletinin Kurulmasını Engellemek Misyonum!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!