G-QXXHXL9JW0
USD34,14
EURO38,00
CNY4,84
GBP45,62
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol73,24
GR. ALTIN2.885,15
BTC2.165.477,16

İsrail Askeri Tecavüz Zanlısı “Kahraman” Olarak Tanıtıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’deki Kanal 14 televizyonu, Sde Teiman hapishanesinde Filistinli esirlere tecavüz etmekle suçlanan askerlerden biri olan Meir Ben-Shitrit’i eğlence programına çıkardı. Sunucunun tecavüzcü askere “100 güçte bir savaşçı” diye hitap etmesi ise tepki çekti. Haberlerde, İsrail’in Gazze’de sivilleri katlederken gözaltı merkezlerinde işkence ve tecavüzün devam ettiği ve bu suçların Negev Çölü’ndeki Sde Teiman gözaltı merkezinde gerçekleştiği belirtildi.

İsrail’in “Guantanamo’su” olarak adlandırılan Negev Çölü’ndeki Sde Teiman gözaltı merkezinde Filistinli esirlere tecavüz edildiği ortaya çıktı. Bu olayın dünya genelinde büyük tepki çektiği ve olaya ilişkin bir soruşturma açıldığı belirtildi. İsrail’deki Kanal 14 televizyonunun ise bu çirkin olaya destek vermesiyle gündeme geldi.

Filistinli esirlere tecavüz etmekle suçlanan 5 askerden biri olan Meir Ben-Shitrit, İsrail’deki Kanal 14 televizyonuna çıkartıldı. Programın sunucusu ise tecavüz suçlusu askeri izleyicilere “savaşçı” olarak tanıttı. Bu durum geniş çapta eleştiri topladı ve tepkilere neden oldu. İsrail’in insan hakları ihlalleri ve Filistinlilere karşı işlenen suçlar dünya genelinde büyük yankı uyandırmaktadır.

Tecavüzcü askerin eğlence programına çıkarılması ve programa katılan sunucunun onu kahraman gibi tanıtması, insanlık dışı suçları normalleştirmekte ve suçluları ödüllendirmektedir. İsrail’in Filistinlilere karşı işlediği suçların hesabının sorulması ve insan hakları ihlallerine son verilmesi uluslararası toplumun gündemindedir. İsrail hükümeti, uluslararası hukuka uygun davranmalı ve insan haklarına saygı göstermelidir.

İsrail’in Filistinlilere karşı işlediği suçları meşrulaştırmaya çalışan medya organlarının da kınanması gerekmektedir. İnsanlık suçlarına karşı sessiz kalmamak ve suçluların cezalandırılmasını sağlamak, uluslararası toplumun sorumluluğundadır. İnsan hakları ve adalet herkes için geçerlidir ve bu değerlere saygı gösterilmelidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Askeri Tecavüz Zanlısı “Kahraman” Olarak Tanıtıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!