G-QXXHXL9JW0
USD34,21
EURO37,91
CNY4,87
GBP45,49
EURO/USD1,11
BIST9.359,52
Petrol74,44
GR. ALTIN2.923,91
BTC2.136.890,42

İspanya’da Sıfır KDV Uygulaması Sonlandırıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İspanya’da yüksek enflasyonla mücadele kapsamında uygulanan temel gıda maddelerindeki sıfır KDV uygulamasının sona erdirilmesi ile ilgili kararlar hakkında bilgi veren haberde, salgın sonrası artan enflasyonun azaltılması adına alınan kararların enflasyon düşüşüyle birlikte iptal edilmeye başlandığı belirtiliyor. İspanya’da azınlık sol hükümetin, yaklaşık iki yıl önce temel gıda ürünlerinde uygulamaya başladığı sıfır KDV uygulamasının Ocak 2023 itibarıyla sona erdirildiği ifade ediliyor. Bu kararla birlikte İspanyollar, ekmek, süt, yumurta, sebze, meyve, zeytinyağı gibi temel gıda ürünlerinde KDV ödemeye başladılar. Yeni uygulamaya göre, temel gıda ürünlerinden yıl sonuna kadar yüzde 2, Ocak 2025’ten itibaren ise yüzde 4 KDV alınacak.

Kararın uygulanmaya başlamasıyla temel gıda ürünlerindeki fiyatlarda litre veya kilogram başına 2 ila 5 sentlik artış yaşanacağı belirtilmiş. Tüketiciler Derneği tarafından yapılan açıklamada, sıfır KDV uygulamasının kaldırılması sonucu gıda ürünlerinde KDV’nin yüzde 2’ye çıkarak, tüketicilerin ekstra maliyetlerle karşılaşabileceği vurgulanmış. Diğer bir tüketici derneği olan OCU ise hükümeti eleştirerek, bu kararın erken alındığını savunmuş ve İspanyol tüketicilerin yılda 72 eurodan fazla ekstra giderle karşılaşacağını belirtmiş. 2023 yılında yüzde 5,8 olan İspanya’daki enflasyonun hükümet tahminlerine göre yıl sonunda yüzde 3’ün altına inmesi bekleniyor.

Bu haber Anadolu Ajansı (AA) kaynağından derlenmiş ve Aslı Didari tarafından editörlük hizmetiyle sunulmuştur. İspanya’da uygulanan sıfır KDV politikasının sona erdirilmesiyle temel gıda ürünlerinde KDV alınmaya başlanması, ülke genelinde tüketiciler arasında ekstra mali yük oluşturabileceği konusunda endişelere neden olmuştur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İspanya’da Sıfır KDV Uygulaması Sonlandırıldı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!