G-QXXHXL9JW0
USD34,20
EURO37,10
CNY4,81
GBP44,63
EURO/USD1,08
BIST9.002,34
Petrol74,69
GR. ALTIN2.982,13
BTC2.323.821,85

İspanya, HÜRJET ve Diğer Sistemler İçin Uçak Tedarik İhalesi Açtı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İspanya, F-5 eğitim uçaklarının yerine yeni uçaklar tedarik etmek için bir ihale açtı. Bu ihalede TUSAŞ’ın HÜRJET dahil olmak üzere toplamda 4 farklı sistem yarışacak. İspanya’nın Hava Kuvvetleri Yeni Nesil Silah Sistemi Operasyon Başkan Yardımcısı Yarbay Hugo Garcia Galan, bu yeni tedarik kapsamında dört farklı sistem düşündüklerini açıkladı.

HÜRJET’in muhtemel rakipleri arasında ABD’den Boeing T-7A Red Hawk, Güney Kore’den KAI tarafından geliştirilen T-50 ve İtalya’dan Leonardo’nun M-346 eğitim uçağı bulunuyor. İhalenin ne zaman düzenleneceği henüz belli değil. İspanya uzun yıllardır F-5 eğitim uçaklarını kullanıyor ve oldukça büyük bir filoya sahip. Şu anda Wing 23’te 19 adet iki koltuklu uçak bulunuyor. Garcia, F-5’in emekliye ayrılma planlarının net olmadığını ve Fransa, İtalya veya İngiltere’nin yeni uçak alımı için adaylar arasında olduğunu belirtti.

HÜRJET, Türkiye’nin ilk jet motorlu süpersonik eğitim ve hafif taarruz uçağı olma özelliğine sahip. 19 Mayıs kutlamaları için Samsun semalarında gösteri uçuşu gerçekleştirildi. HÜRJET’in ilk uçuşunu 25 Nisan 2023 tarihinde gerçekleştirmesinin ardından, Malezya’daki bir ihalede performansını sergiledi.

Malezya’nın düzenlediği ihalede HÜRJET, TUSAŞ ve diğer önemli uçak üreticilerinin arasında yer alırken, Güney Kore ihaleyi kazandı. Türkiye’nin savunma sanayiinde HÜRJET’in önemi giderek artıyor ve uluslararası alanda da dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Bu süreçte HÜRJET’in testleri de titizlikle devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İspanya, HÜRJET ve Diğer Sistemler İçin Uçak Tedarik İhalesi Açtı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!