G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.164.075,82

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Altın Vize Uygulamasını Kaldırıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, ülkede 2013 yılından bu yana uygulanan ve yabancılara ev satın alımı veya yatırım yapımı durumunda geçici veya kalıcı oturma izni veren “Altın Vize” programının sonlandırılacağını duyurdu. Sevilla kentinde bir etkinlikte konuşan Sanchez, kararın 9 Nisan’da yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında alınacağını ve Konut Bakanlığı tarafından hazırlanan raporun değerlendirileceğini ifade etti. Yeni kararın detayları ve yürürlüğe giriş tarihi hakkında ise henüz bilgi verilmedi.

İspanya hükümeti, Altın Vize programının da etkisiyle artan konut fiyatlarını kontrol altına almayı amaçlarken, Pedro Sanchez konutun spekülatif bir yatırım aracı olmadığını vurgulayarak gerekli önlemlerin alınacağını belirtti. Ülkede yaşanan ekonomik kriz nedeniyle 2013 yılında hayata geçirilen Altın Vize programı, en az 1 milyon avroluk yatırım yapma, İspanyol şirketlerinin hisselerine yatırım yapma, banka hesabında en az 1 milyon avro bulundurma, iş kurma veya en az 500 bin avroluk gayrimenkul satın alma şartlarına bağlıydı.

Altın Vize programından faydalananların büyük çoğunluğu gayrimenkul satın alımı yoluyla oturma izni elde ederken, listede çoğunlukla Çin, Rusya, İran, ABD ve Venezuela vatandaşlarının yer aldığı görüldü. Program, yabancı yatırımcıları ülkeye çekmek ve ekonomiyi canlandırmak amacıyla uygulanmıştı.

Sanchez’in açıklamaları, Altın Vize programının iptaline yönelik ilk adımı oluştururken, hükümetin yeni uygulamalarla konut piyasasını dengelemeyi hedeflediği belirtiliyor. Programın sona ermesiyle birlikte yabancı yatırımcıların oturma izni alabilmek için farklı yollar aramaları ve ülke içinde farklı yatırım alanlarına yönelmeleri bekleniyor.

Altın Vize programının sonlandırılmasıyla birlikte İspanya’nın ekonomik ve konut sektöründeki geleceği merak konusu olurken, hükümetin aldığı kararın ülke içinde ve uluslararası alanda nasıl yankı bulacağı da dikkatle takip edilecek. Önümüzdeki günlerde programın kaldırılmasına ilişkin daha fazla detayın ortaya çıkması ve yeni politikaların hayata geçirilmesiyle konut piyasasında nasıl bir değişim yaşanacağı da netlik kazanacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Altın Vize Uygulamasını Kaldırıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!