G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO37,88
CNY4,85
GBP45,62
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol73,47
GR. ALTIN2.884,71
BTC2.165.675,88

İsmailağa Cemaati’nde İç Hesaplaşma: Cübbeli Ahmet Hoca Dışlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cübbeli Ahmet Hoca ise, öncelikle sağlık durumu hakkında bilgi vermek amacıyla dün önemli bir açıklama yapmıştı. Bazı medya organlarında çıkan ve sosyal medyada yayılan “Cübbeli Ahmet Hoca kalp krizi geçirdi” şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtmiş ve anjiyo için hastanede olduğunu, ancak aynı gün evine döndüğünü ve istirahat ettiğini açıklamıştı.

İsmailağa Cemaati ise konuyla ilgili resmi bir basın açıklaması yaparak, “Mahmud Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin vefatının ardından belli çevrelerce başlatılan kirli bir propaganda”dan bahsetmiş ve yaşanan olaylar hakkında detaylı bilgi vermiştir. Cemaatin lideri Hasan Efendi’nin, Cübbeli Ahmet Hoca’yı reddettiğini açıkça ortaya koymuş ve böylece Cübbeli Ahmet Hoca’nın cemaatle hiçbir bağının kalmadığını vurgulamıştır.

Cemaat ayrıca, Cübbeli Ahmet Hoca’nın tarikatlarıyla ilgili mahrem konuları açığa çıkardığını, yüce din İslamiyet’e ve Müslümanlara düşmanlıkla bilinen kişilerin yorumlarına malzeme sağladığını ve ayrıca Mahmud Efendi’nin izin vermediği konularda inat ederek cemaati üzdüğünü belirtmiştir. Ayrıca, Hasan Efendi’yi kötülediği ve ailesine zarar verdiği için Cübbeli Ahmet Hoca’nın tarikattan uzaklaştırılmasına karar verildiği ifade edilmiştir.

Cübbeli Ahmet Hoca’nın tarikatta yarattığı ayrışma ve sorunlar nedeniyle, İsmailağa Cemaati liderleri tarafından cemaatle hiçbir irtibatının kalmadığı ve yapılan açıklamaların cemaati bağlamadığı vurgulanmıştır. Cübbeli Ahmet Hoca’nın Mahmud Efendi’nin vefatından sonra cemaate ve liderlerine karşı sergilediği tavırların hoş karşılanmadığı ve bu sebeple cemaatin resmi internet sitesinden yapılan açıklamalarla bu durumun kamuoyuna duyurulduğu belirtilmiştir.

Sonuç olarak, İsmailağa Cemaati’nin lideri olan Hasan Efendi’nin, Cübbeli Ahmet Hoca’yı reddetmesi ve bu durumu kamuoyuna açıklamasıyla ortaya çıkan ihtilafların, tarikat içinde ciddi anlamda sorunlara yol açtığı ve Cübbeli Ahmet Hoca’nın cemaatle olan bağlarının tamamen koparıldığı görülmektedir. Cemaat, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamalarla bu durumu detaylı bir şekilde kamuoyuna duyurarak, herhangi bir anlaşmazlık ya da ayrılık durumunda cemaatin resmi pozisyonunu net bir şekilde belirtmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsmailağa Cemaati’nde İç Hesaplaşma: Cübbeli Ahmet Hoca Dışlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!