G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,87
CNY4,79
GBP44,95
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,97
GR. ALTIN2.821,78
BTC1.974.608,67

İsmailağa Cemaati Basına Açıldı: İşte Detaylar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsmailağa Cemaati, tarihinde bir ilki gerçekleştirerek kapılarını basına açtı. Bu açıklamada Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli’nin de aralarında bulunduğu gazetecilere liderleri Ahmet Fikri Doğan’ın ziyaret edildiği ve cemaat içinden önde gelen isimlerin sözlerinin dikkat çekici olduğu belirtildi. Cemaat heyeti, ‘İsmailağa bölünüyor’ iddialarını reddederek cemaatin strilize hale geldiğini ifade etti.

İsmailağa Camii Külliyesi’nde düzenlenen bir toplantıda, İsmailağa Cemaati’nin devlete aykırı hiçbir faaliyette bulunmadığı ve toplumun çimentosu olduğuna vurgu yapıldı. Mâverâünnehir geleneğinden gelenler olarak anarşist yaklaşımların kabul edilmediği belirtilen konuşmada, cemaatin devlet geleneğine sahip olduğu ve herkesten çok takibe ve kontrole açık olduğu vurgulandı.

Toplantıda Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) de değinilerek, cemaatin 1985’ten beri FETÖ’nün bir örgüt olduğunu söylediği belirtildi. İsmailağa’nın devlet tarafından akredite olmuş ve güvenliği kabul edilen bir yapı olduğu ifade edilirken, “devletsizlik kadar kötü bir şey yoktur” görüşünün benimsendiği açıklandı.

Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde İsmailağa Cemaati’nin yaptıklarına dikkat çekerek, tüm hocalara “sokağa çıkın” mesajı verildiğini paylaştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün önünde bulundukları sırada net bir duruş sergilediklerini belirten Ustaosmanoğlu, cemaatin devlet tarafından akredite edilmiş bir yapı olduğunu vurguladı.

Cemaatin vefat eden lideri Hasan Kılıç’ın oğlu Abdullah Kılıç, cemaat liderinin 20 yıl önce belirlendiğini ve babasının yerine geçtiğini anlattı. Mahmut Ustaosmanoğlu’nun, cemaatten kendisinin uygun gördüğü hocalardan 8 kişiyi çağırarak Hasan Kılıç’ı belirlediğini aktaran Kılıç, Cübbeli Ahmed’in cemaatte hiçbir görevinin olmadığını belirtti. Babasının kendisine Fikret Doğan’ı bıraktığını belirten Abdullah Kılıç, liderlik konusunda cemaatin içinde hiçbir tereddüt olmadığını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsmailağa Cemaati Basına Açıldı: İşte Detaylar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!