G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.134.461,47

İŞKUR, Gençlere Esnek ve Uzaktan Çalışma Destek Programı Açıkladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Korona virüs salgını döneminde yeni çalışma sistemlerine ilişkin düzenlemelerle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti. İŞKUR’un istihdam ve eğitime dahil olmayan gençlere yönelik destek programında 200 gencin sorularını cevaplayan Işıkhan, esnek veya uzaktan çalışmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Işıkhan, mesainin sürdüğünü ve bu konuda mevzuat düzenlemelerinin gerçekleştirildiğini ifade etti. Değişen çalışma koşullarına ayak uydurulması gerektiğini vurgulayan Işıkhan, sosyal yeteneklerin çalışma hayatında önemli olduğunu söyledi. Esnek çalışma, uzaktan çalışma ve güvenceli esnek çalışma modellerinin önemine dikkat çeken Işıkhan, işin şeklinin değişmesi durumunda bu değişime ayak uydurmanın gerekliliğine işaret etti.

Bakan Işıkhan, ilerleyen yıllarda farklı çalışma modelleri ve işlerle karşı karşıya kalacaklarını belirterek, buna hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi. Son dönemde geliştirilen esnek çalışma modellerinin avantajları ve dezavantajları hakkında da konuşan Işıkhan, çalışmanın geleceği göz önünde bulundurularak adaptasyon sürecine hızla geçilmesi gerektiğini vurguladı.

İŞKUR’un gençlere yönelik destek programlarına ilişkin çalışmalar hakkında da bilgi veren Bakan Işıkhan, istihdam ve eğitim alanlarında gençlere destek olmayı sürdüreceklerini belirtti. Pandemi sürecinde iş hayatının değişmesiyle birlikte yeni çalışma modellerine uyum sağlamanın önemine değinen Işıkhan, geleceğin çalışma koşullarına hazırlıklı olmak gerektiğini sözlerine ekledi.

Son olarak, Bakan Işıkhan, gençlerin istihdam edilmesi ve eğitimlerine destek olunmasının önemine vurgu yaparak, bu süreçte işverenlerin ve gençlerin yakın iş birliği içinde olması gerektiğini belirtti. Geleceğe yönelik planlamalar çerçevesinde esnek çalışma modellerinin yaygınlaştırılması ve gençlere yönelik destek programlarının devam ettirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İŞKUR, Gençlere Esnek ve Uzaktan Çalışma Destek Programı Açıkladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!