G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.142.917,82

IŞİD-H’nin Rusya’ya Yönelik Kanlı Terör Saldırısı: Detaylar Ortaya Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya’nın başkenti Moskova’da bir konser salonunda gerçekleşen kanlı terör saldırısını IŞİD’in Horasan kolu üstlendi. Saldırının sorumlusu olan IŞİD-H, son yıllarda Rusya’ya karşı artan tehditlerini ortaya koydu. Özellikle 2015’in başlarında kurulan örgüt, Afganistan, Pakistan, İran ve Orta Asya’yı kapsayan geniş bir coğrafyada etkinlik göstermektedir.

IŞİD-H’nin Afganistan ve Pakistan’da gerçekleştirdiği kanlı saldırılar camiler, hastaneler ve halka açık alanlarda yoğunlaşmaktadır. Şiileri hedef alan örgüt, 2020 yılında Kabil’deki bir doğum hastanesine düzenlediği saldırıda 25 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Ayrıca, İran’da Kasım Süleymani’nin öldürülmesinin yıldönümünde gerçekleştirilen saldırıyı da üstlendi. ABD’nin tahliye operasyonu sırasında Kabil havaalanına yapılan ve 13 ABD askerinin hayatını kaybettiği saldırı da örgütün imzasını taşıyordu.

IŞİD-H’nin Rusya’yı hedef almasının arkasında ise Putin’in Müslümanlara yönelik politikaları yatmaktadır. Özellikle Çeçenistan ve Suriye’deki uygulamalarıyla örgütü harekete geçiren Putin, IŞİD-H’nin gözünde bir hedef haline gelmiştir. Örgüt, Putin’i ve Rusya’yı Müslüman kanı dökmekle suçlamakta ve uzun süredir Rusya’nın başkentinde terör saldırıları gerçekleştirmektedir. ABD’nin uyarılarına rağmen, Rusya’da terör saldırısı olasılığı yüksek gözükmektedir.

IŞİD-H, Suriye ve Irak’taki gücünü kaybetmiş olsa da Rusya’ya bağlı Çeçenistan, Dağıstan ve İnguşetya topraklarında güçlenmeye çalışmaktadır. Örgüt, Orta Asyalı militanları da kendi saflarına katmaya devam etmektedir. Son saldırıyı gerçekleştirenlerin Tacikistan uyruklu olduğu bilinmektedir. Bu durum, Rusya’nın terörle mücadelede önünde ciddi bir tehdit oluşturmaktadır.
ürümüştü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
IŞİD-H’nin Rusya’ya Yönelik Kanlı Terör Saldırısı: Detaylar Ortaya Çıktı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!